Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:00 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 18:36

Κοινωνικό Μέρισμα: Αυτή είναι η ημερομηνία που θα δοθεί

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τι θα χρειαστείτε για τις αιτήσεις στην πλατφόρμα

Εντός Νοεμβρίου αναμένεται να «κλειδώσει» το ποσό που θα μοιραστεί τον Δεκέμβριο απ’ το υπερπλεόνασμα του φετινού προϋπολογισμού, στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος. Η πιθανότερη ημερομηνία για την καταβολή του επιδόματος θεωρείται το διάστημα 16 με 20 Δεκεμβρίου. Τα ποσά αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 250 και 1.000 ευρώ, ανάλογα τα εισοδήματα των δικαιούχων.

Το ποσό που θα μοιραστεί εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει -ή και να ξεπεράσει- τα 400 εκ. ευρώ. Ακόμη ωστόσο δεν έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις για το που θα κατανεμηθεί, αλλά γίνονται εισηγήσεις για τη χορήγησή του σε:

  • χαμηλοσυνταξιούχους
  • κοινωνικά και οικονομικά ασθενέστερους, χαμηλόμισθους, δικαιούχους του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης.

Οι Θεσμοί δεν διαφωνούν να πάρει απόφαση η κυβέρνηση για το κοινωνικό μέρισμα, αλλά σαφής είναι η προτίμησή τους στη δεύτερη κατηγορία, καθώς οι συνταξιούχοι έχουν ήδη εξασφαλίσει το επίδομα της 13ης σύνταξης και πλέον πρέπει να δοθεί έμφαση στις πιο ασθενείς οικονομικά ομάδες πληθυσμού.

Τί θα χρειαστείτε για την αίτηση;

1) Στοιχεία εισόδου στο TaxisNet.
2) ΑΦΜ.
3) ΑΜΚΑ.
4) IBAN τραπεζικού λογαριασμού στην Ελλάδα.
5) Κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας.

ΠΗΓΗ

Διαβάστηκε 975 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.