Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  8:12 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 17:22

Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης ύψους 2,2 εκατ. ευρώ σε υφιστάμενα αντιπλημμυρικά έργα στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εργασίες για την συντήρηση και αποκατάσταση υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς σήμερα Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου.

Πρόκειται για παλαιότερα έργα στα οποία παρουσιάζονται εκτεταμένες ζημιές λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων αλλά και της καταπόνησής τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 2,2 εκατ. ευρώ (χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων).

Στο πλαίσιο της εργολαβίας, προβλέπεται επίσης απομάκρυνση μπαζών και βλάστησης από τα κυριότερα υδατορέματα που απορρέουν στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, με στόχο την εξασφάλιση της αντιπλημμυρικής προστασίας των παρόχθιων περιοχών τους.

Το έργο περιλαμβάνει ακόμη καθαιρέσεις των κατεστραμμένων τεχνικών έργων όπως συρματοκιβωτίων, τοίχων αντιστήριξης από οπλισμένο σκυρόδεμα, αναχωμάτων και εργασίες ανακατασκευής τους στη πρότερη μορφή τους. Θα γίνουν καθαρισμοί της κοίτης των υδατορεμάτων από αυτοφυή βλάστηση, απορρίμματα και μπάζα προκειμένου να διευκολύνεται η υδραυλική λειτουργία των υδατορεμάτων, αλλά και θα γίνουν λιθορριπές για την προστασία της κοίτης και των πρανών με λίθους κατάλληλης διαβάθμισης.

Διαβάστηκε 755 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.