Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  6:33 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 13:18

Σχεδιασμός έργων και δράσεων για την χειμερινή περίοδο 2019-2020 - Συνεδρίασε στο Μεσολόγγι το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνεδρίασε τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, στην έδρα της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ). Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκαν ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου του τρέχοντος έτους, αλλά και ο σχεδιασμός για δράσεις Πολιτικής Προστασίας που αφορούν την αποτελεσματική αντιμετώπιση ενδεχόμενων κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα, χιονοπτώσεις και παγετό κατά τη χειμερινή περίοδο 2019-2020, ενώ έμφαση δόθηκε στη διεκδίκηση περισσότερων πόρων για φυσικές καταστροφές

«Ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου 2019 είχε εξαιρετικά αποτελέσματα για την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, στη φετινή αντιπυρική περίοδο, σε σχέση με τα προηγούμενη χρόνια, οι καμένες εκτάσεις ήταν λιγότερες και αυτό οφείλεται στη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων και τη συντονισμένη δράση τους, είτε αυτό αφορά την πρόληψη είτε την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών» επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, η οποία ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις εθελοντικές ομάδες για τη συνεισφορά τους επισημαίνοντας ότι «εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες για να σωθούν ανθρωπινές ζωές και περιουσίες».

Σε ό,τι αφορά τη χειμερινή περίοδο, η κ. Σαλμά τόνισε ότι παρά την έλλειψη πόρων η ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας θα εργαστεί μεθοδικά και θα βρίσκεται σε ετοιμότητα με μέσα και εξοπλισμό, ώστε να περιοριστούν τα προβλήματα.

«Είναι γεγονός ότι όλα αυτά είναι ελάχιστα μπροστά στις πραγματικές ανάγκες της Αιτωλοακαρνανίας που είναι τεράστιες, καθώς με έναν πρόχειρο υπολογισμό υπάρχουν πάνω από 700 υδατορέματα. Ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συνεχίζουμε να διεκδικούμε ακόμα περισσότερους πόρους, ώστε να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τις υποδομές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας από τυχόν φυσικές καταστροφές» κατέληξε η Αντιπεριφερειάρχης.                                                                     

Τέλος, μετά τις τοποθετήσεις όλων των παριστάμενων αποφασίστηκε ο σχεδιασμός έργων και δράσεων για την χειμερινή περίοδο 2019-2020 για να αντιμετωπιστούν ενδεχόμενα προβλήματα από τις έκτακτες ανάγκες εξαιτίας πιθανών πλημμυρών, χιονοπτώσεων, παγετού και γενικώς έντονων καιρικών φαινομένων.

Στη συνεδρίαση στην οποία προήδρευσε η Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Σαλμά συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ξηρομέρου, οι Αντιδήμαρχοι Αγρινίου, Μεσολογγίου, Θέρμου, Ακτίου-Βόνιτσας, Αμφιλοχίας, Ναυπακτίας, ο Διοικητής του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτ. Ελλάδας, Εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, Εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας , ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης  Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της έδρας της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, οι Διοικητές Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αγρινίου, Αμφιλοχίας, Ναυπάκτου, καθώς επίσης εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Δασών, των Δασαρχείων Μεσολογγίου, Ναύπακτου, Αγρινίου και του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλοακαρνανίας

H Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά είχε τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πύραρχο Χριστόφορο Μπόκα, Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλοακαρνανίας.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η τακτική επαφή μεταξύ των δύο πλευρών στο πλαίσιο κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων.

 

Διαβάστηκε 779 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.