Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2019 από την Εθελοντική Ομάδα «Ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου» σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και την υποστήριξη του δήμου Ι.Π.Μεσολογγίου.

Η  πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την  Παρασκευή 4 Οκτωβρίου με τη επανένταξη δυο αρπακτικών (Γερακίνα) στο παρατηρητήριο της ανατολικής Κλείσοβας, καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν να γίνει  η επίσκεψη  που είχε προγραμματιστεί. Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου με την συμμετοχή του Πρότυπου Κέντρου Προσχολικής Αγωγής – Καντζούρου Νεκταρία, όπου οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν για τις αιτίες που παρέχεται  περίθαλψη στα άγρια πουλιά και πραγματοποιήθηκε επανένταξη δυο κορακοειδών του είδους  Κάργια και ενός αρπακτικού Γερακίνα.  Την Παρασκευή  18 Οκτωβρίου έγινε ενημέρωση και παρατήρηση πουλιών με τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου και του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Μεσολογγίου και το απόγευμα στο  Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο με τους μαθητές τουΚΔΑΠ Μαθητούπολη  πραγματοποιήθηκε παιχνίδι και κατασκευάστηκαν μάσκες  με διάφορα πουλιά και έγινε προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Οι Τελευταίοι των Ασπροπάρηδων».

Βασικός στόχος των παραπάνω εκδηλώσεων  ήταν να δοθεί το μήνυμα πόσο σημαντικό είναι να προστατευθούν οι περιοχές που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα μεταναστευτικά πουλιά και οι χώροι όπου σταματούν για τροφή και ξεκούραση καθώς και οι μεταναστευτικοί τους διάδρομοι.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν περίπου 140 μαθητές από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, ευχαριστούμε όλους τους μαθητές και δασκάλους που συμμετείχαν στην Γιορτή Πουλιών και συνέβαλαν με την παρουσία τους στην επιτυχία της.

Η  Εθελοντική Ομάδα «Ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου ευχαριστεί την κυρία Μελαχρή Περσεφόνη σαν Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Πρασίνου και τους εργαζόμενους, το δασάρχη Μεσολογγίου κύριο Φούντα  και τους εργαζόμενους για την διαμόρφωση και καθαριότητα του αναχώματος της Ανατολικής Κλείσοβας. Τους υπεύθυνους του προγράμματος για των Ασπροπάρη για την Παρουσίαση του ντοκιμαντέρ, Ρούλα Τρίγκου,  Λίλια Μπαντίκου και το -Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ για τα πουλιά προς επανένταξη μετά από την αποθεραπεία.

sinidisi.gr