Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:46 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 20:51

Μεσημέρι με ζωντανή μουσική και καλό φαγητό στο «Δειλινό»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Βρεθήκαμε μεσημέρι Κυριακής στο κατάστημα «Το Δειλινό» στο Αγρίνιο όπου εκτός από καλό φαγητό απολαύσαμε και ποιοτική ζωντανή μουσική από την ορχήστρα που αποτελούσαν οι: Σωτήρης Γκεβεντζές (Τραγούδι), Νεκτάριος Αποστολιώτης (Πλήκτρα) και ο Ανδρέας Φούκας (Τραγούδι και πλήκτρα). Η Χρύσα Σπαή μίλησε μαζί τους για τους αναγνώστες του AgrinioBestOf.gr

image 02

image 22

O Ανδρέας Φούκας είναι μουσικός και δραστηριοποιείται στο Αγρίνιο, την Αθήνα αλλά και την Αρτα όπου φοιτά στο τμήμα μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με ειδίκευση στο τραγούδι, την τέχνη της φωνητικής, σε πνευστά όργανα που έπαιζε ήδη αλλά και στον τομέα της μουσικολογίας. Ο ίδιος μας δήλωσε: «Είχα από μικρός το μικρόβιο του μουσικού, καθότι ένας θείος της μητέρας μου έπαιζε κλαρίνο και ο παππούς μου ήταν ψάλτης. Ασχολούμαι και εγω με την Βυζαντινή μουσική. Είμαι πτυχιούχος και ψάλτης έδω και τέσσερα χρόνια. Φέτος έχω εκδώσει και το πρώτο μου CD με Βυζαντινή μουσική και συγκεκριμένα με ύμνους της εορτής κοιμήσεως της θεοτόκου, τα οποία έχουν ψαλλεί αποκλειστικά από εμένα συνοδεία ισοκρατών. Το καλοκαίρι αποδέχθηκα την πρόταση απο τον μαέστρο και φίλο μου Γεώργιο Τσόγκα, της Φιλαρμονικής Αμφιλοχίας, να πάμε στην Κωνσταντινούπολη καλεσμένοι του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Εκεί δώσαμε μια συναυλία στην Ι.Μ. Βαρουκλή παρουσία του Πατριάρχου, πολλών αρχιερέων και πολύ κόσμου. Ηταν μια συγκινητική στιγμή. Ο Πατριάρχης παρακολούθησε όλη την συναυλία. Εγω τραγούδησα και έπαιξα κλαρίνο. Εκτός αυτού συμμετείχα επίσης ως εξωτερικός συνεργάτης και ως σολίστας παραδοσιακού κλαρίνου με την Φιλαρμονική Αμφιλοχίας στην συναυλία του Κώστα Καραφώτη.»

Στο Αγρίνιο θα σε δούμε τον χειμώνα σε κάποιο χώρο;

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε οριστικοποιήσει τίποτα καθότι δεν έχει ξεκινήσει και η σαιζόν ακόμα. Βέβαια θα πρέπει να βρεθεί κάτι που να μην με εμποδίζει στις σπουδές που θα κάνω ταυτόχρονα. Για την ώρα έχουμε στήσει ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα με τον κ. Σωτήρη Γκεβεντζέ που τραγουδάει και τον κ. Νεκτάριο Αποστολιώτη που παίζει πλήκτρα και έχει την επιμέλεια του προγράμματος και με μένα στα πλήκτρα και το τραγούδι. Το προγραμμά μας πιάνει όλη την γκάμα του Ελληνικού ρεπερτορίου και όχι μόνο.

Ποιό πιστεύεις εσύ ότι είναι ποιοτικό τραγούδι;

Κατ’ αρχήν όλα τα τραγούδια είναι καλά. Δεν υπάρχει άτεχνο τραγούδι. Αυτό όμως που καθορίζει το ποιό είναι ποιοτικό τραγούδι είναι αρχικά ο στίχος, το οποίο είναι το πρώτο μέλημα του τραγουδιστή και μετά η μουσική. Αν ο στίχος δεν εμπνέει πρώτα τον τραγουδιστή ώστε κατανοώντας το να εννοήσει τι θέλει να πεί ο στιχουργός, δεν θα μπορέσει να περάσει με την ερμηνεία του αυτό το νόημα στο κοινό. Ακούμε τραγούδια πχ καψουροτράγουδα με στίχο όπως : «σε αγαπώ, με αγαπάς , δεν θα χωρίσουμε, γιατί πας με άλλον/άλλη» κλπ. Καλά είναι και αυτά αλλά δεν μπορούμε να τα συγκρίνουμε με τον στίχο του Λευτέρη Παπαδόπουλου, πχ «Πάρε του φεγγαριού το δάκρυ» που δένει απόλυτα με την μουσική του Μίμμη Πλέσσα ή οι στίχοι του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Τι ωραία που είναι η αγάπη μου, με το καθημερινό της φόρεμα» σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και πολλά ακόμα.

Άλλες μουσικές σου δραστηριότητες;

Εχω αρχίσει να ασχολούμαι και με τον τομέα της μουσικής σύνθεσης και φέτος εχω γράψει μουσική για τον μουσικό σύλλογο ΟΡΦΕΑ που παίχθηκε σε μια παράσταση που έδωσαν στο ΔΗΠΕΘΕ ενός θεατρικού έργου του Κώστα Κακαβιά με 14 τραγούδια δικής μου μελοποίησης. Αν ο στίχος δεν μιλάει στον συνθέτη τότε η μουσική που θα γραφεί σίγουρα θα αγγίζει την προχειρότητα. Στην άλλη περίπτωση το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε αυτό που λέμε ποιοτικό τραγούδι.

Το μηνυμά σου στους αναγνώστες μας
Κατ’ αρχήν εύχομαι σε όλους τους καλλιτέχνες συναδέλφους μου να έχουν μια όμορφή χειμερινή σαιζόν. Υγεία και χαρά σε όλο τον κόσμο.

image 03image 24

Ο Νεκτάριος Αποστολιώτης έχει κάνει σπουδές πιάνου, δουλεύει από το 1988 επαγγελματικά κάτι όμως που το έκανε μέχρι το 2011 και έχει στο Αγρίνιο από το 1994 την αντιπροσωπεία του Μουσικού Οίκου ΝΑΚΑΣ
Ο ίδιος μας δήλωσε: «Πολλές φορές συμμετέχω σε κάποια σχήματα όπως αυτό που είμαστε τώρα ή υποστηρίζω κάποιες συναυλίες περισσότερο για ψυχοθεραπεία καθότι έχω αποσυρθεί από το επάγγελμα του μουσικού από το 2011. Το πιάνο είναι ένα μουσικό όργανο που θεωρείται βασικό σε πολλές μουσικές σπουδές και βοηθάει πολύ στην κατανόηση της θεωρίας. Ένα παιδί μπορεί να ξεκινήσει από τα έξη-επτά του χρόνια να μαθαίνει συνειδητά. Η εξάπλωση των ηλεκτρικών πιάνων βοήθησε πολύ στην εκπαίδευση καθότι είναι πολύ πιο οικονομικά από ένα κλασσικό πιάνο.

Πως βλέπεις το Αγρίνιο στον τομέα της μουσικής δραστηριότητας γενικά;

Υπάρχει αρκετό ενδιαφέρων για αγορά μουσικών οργάνων παρόλη την κρίση. Επίσης υπάρχουν πολλές σχολές ιδιωτικές και δημόσιες, γίνονται πολλά ιδιαίτερα μαθήματα και γενικά υπάρχει έντονη μουσική δραστηριότητα στην πόλη η οποία μην ξεχνάμε ότι έχει βγάλει πολλούς μεγάλους και καταξιωμένους καλλιτέχνες στον χώρο.
Στο σημερινό μας σχήμα ο Σωτήρης Γκεβεντζές που τραγουδάει είναι ένας πολύ αγαπημένος μου τραγουδιστής και καταξιωμένος στο κοινό της πόλης και όχι μόνο. Επίσης ο Ανδρέας Φούκας είναι ένα πολυτάλαντο παιδί 19 χρονών που σίγουρα έχει να προσφέρει πάρα πολλά στον χώρο της μουσικής.

Ποιό είδος μουσικής σου αρέσει περισσότερο;

Μου αρέσει πολύ η ροκ μουσική. Για αυτό έχουμε φτιάξει ένα σχήμα, τους «DREAMERS” που παίζουμε σε κάποιους επιλεγμένους χώρους κυρίως κλασσικό ροκ της δεκαετίας του 80’. Τα μέλη του συγκροτήματος είναι Ο Κώστας Στάθης στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Ανδρέας Βλαχογιάννης στα τύμπανα, ο Γιάννης Νικολαίδης στο μπάσσο, ο Γιώργος Πολίτης στα φωνητικά και εγώ στα πλήκτρα.

Το μηνυμά σας στους αναγνώστες μας

Να έχουν υγεία να ακούνε μουσική και να υποστηρίζουν την τοπική μουσική σκηνή καθότι το επίπεδο έχει ανέβει και σίγουρα αξίζει της προσοχής τους.

image 07

image 09

image 11

Το Hair Styling της Χρύσας Σπαή το επιμελήθηκε η κ. Δήμητρα Γκέκα

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

Διαβάστηκε 9613 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 23:48
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033