Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  1:47 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015 18:47

ΤΙΜΕ: Αυτές είναι οι 14 πιο σημαντικές εφευρέσεις για το 2015 (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η λίστα με τις σημαντικότερες εφευρέσεις για το 2015 σύμφωνα με το TIME δημοσιευθηκε απο το γνωστο περιοδικό. Αναμεσά τους τα εξής δεκατέσσερα νέα προιόντα:

1) Phunkee Duck, 1500$

Το αυτό-ισορροπούμενο πατίνι, που θυμίζει λίγο το γνωστό μας segway, έχει ήδη κλέψει τις καρδιές των σελέμπριτι, όπως του Τζάστιν Μπίμπερ και της Κένταλ Τζένερ. Παράγεται από διάφορες εταιρείες.

2) 6SensorLab's Nima, 199$ 

Για τους χιλιάδες πάσχοντες από ευαισθησία στην Γλουτένη ή για αυτούς που απλά θέλουν να την αποφύγουν, αυτή η συσκευή τους λύνει τα χέρια, καθώς ανιχνεύει τα ίχνη της ουσίας σε κάθε τροφή.

3) Doppler Labs Here Active Listening Earbuds, 249$

Σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα δυνατότητες που σου έδιναν αντίστοιχες συσκευές, αυτά τα ακουστικά σου επιτρέπουν να διαλέξει ποιον από τους θορύβους θέλεις να απομονώσεις και να αποφύγεις.

4) Microsoft's HoloLens, 3.000$

Η εικονική πραγματικότητα είναι εδώ! Με την βοήθεια αυτών των γυαλιών μπορεί κάποιος να ζήσει την αγαπημένη του φανταστική ιστορία, απλά φορώντας τα. Αυτή την φορά η Microsoft υπόσχεται την προβολή της «εικονικής» ιστορίας στο πραγματικό περιβάλλον.

5) Fluidigm Juno, 120.000$

Το μηχάνημα που έρχεται να μειώσει δραστικά τον χρόνο που χρειάζονται τα επιστημονικά εργαστήρια για να αναλύσουν το κώδικα DNA. Δημιουργεί αντίτυπα μέσα σε τρεις ώρες.

6) Sproutling, 299$

Η συσκευή που προσέχει το παιδί σας, ελέγχοντας τον χτύπο της καρδιάς του, τη θερμοκρασία του και την θέση του, ειδοποιεί τους γονείς σε περίπτωση ανάγκης. Έχει την δυνατότητα εξατομίκευσης σύμφωνα με τις συνήθειες του παιδιού σας.

7) Nike Flyease 8, 130$

Το νέο μοντέλο παπουτσιών της Nike δίνει την δυνατότητα στον κάτοχο τους να τα δέσει με το ένα μόνο χέρι, με την βοήθεια ενός μηχανισμού που έχει ως πηγή έμπνευσης το άνοιγμα και κλείσιμο μιας πόρτας.

8) Pantelligent, 199$

Συνδέεις το τηγάνι με την smartphone εφαρμογή του, κατεβάζεις την συνταγή της αρεσκείας σου και αυτό αναλαμβάνει τα υπόλοιπα. Σε ειδοποιεί μέχρι και για το πότε πρέπει να γυρίσεις την μπριζόλα για να την φας medium-rare.

9) The Ocean Clean Up project, 15.000.000$

Το εγχείρημα του καθαρισμού των ωκεανών και πιο συγκεκριμένα της περιοχής στο Ειρηνικό που είναι γνωστή και ως ο «σκουπιδότοπος», με την βοήθειά ενός γιγαντιαίου τόξου, ονομάστηκε The Ocean Clean-Up Project.

10) TZOA Environmental Tracker, 139$

Η στατική συσκευή (σχεδιάζεται και φορητή προσεχώς) που ενημερώνει για την μόλυνση της ατμοσφαίρας, δίνοντας στοιχεία για την θερμοκρασία, την περιεκτικότητα διαφόρων στοιχειών στον αέρα και την έκθεση σε Υπεριώδεις ακτίνες (UV).

11) Artiphon Instrument 1, 399$

Αν θέλατε πάντα πολύ να μάθετε να παίζετε ένα όργανο αλλά δεν μπορούσατε να διαλέξετε ένα απ όλα, αυτή η συσκευή θα σας λύσει τον γρίφο. Μπορεί να μιμηθεί όχι μόνο τον ήχο, αλλά και τον τρόπο παιξίματος δεκάδων οργάνων.

12) Tesla Model X, 130.000$

Η επανάσταση στο χώρο της ηλεκτροκίνησης έρχεται από την Τεσλα, η οποία με το νέο της μοντέλο κάνει τα ηλεκτροκίνητα μια πιο ρεαλιστική εναλλακτική με αυτονομία και ταχύτητες που δεν φοβούνται τον ανταγωνισμό του πετρελαίου.

13) CogniToys Dino, 120$

Αντί τα κλασσικά παιχνίδια που «μιλάνε» αναπαράγοντας ουσιαστικά 5-10 λέξεις ή φρασεις, αυτό εδώ ουσιαστικά απαντά και συμμετέχει σε έναν πιο ρεαλιστικό διάλογο με τα παιδιά, χρησιμοποιώντας τεχνολογία της IBM.

14) Samsung & Leo Burnett safetytruck, -$

Κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι σκοτώνονται ή τραυματίζονται σε αυτοκινητιστικά ατυχήματα που ως αιτία έχουν την περιορισμένη από κάποιο φορτηγό ορατότητα κατά την διάρκεια προσπέρασης. Ένα σετ καμερων και μια οθόνη προβολής έρχονται να δώσουν λύση.

 

Διαβάστηκε 2418 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.