Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 00:05

Αιτωλοακαρνανία: Σε εξέλιξη οι καθαρισμοί σε ρέματα και χειμάρρους – ΗΧΗΤΙΚΟ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ολοκληρώνεται η αντιπυρική περίοδος, έρχεται ο χειμώνας

Σε ετοιμότητα η Π.Υ. από την πλευρά της – Τι δηλώνει ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλοακαρνανίας Χριστόφορος Μπόκας

Σε πλήρη ετοιμότητα ενόψει του χειμώνα και των ακραίων καιρικών φαινομένων που ενδεχομένως εκδηλωθούν, βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε επίπεδο Αιτωλοακαρνανίας.

Για την προετοιμασία των Αρχών αλλά και τα μέτρα πρόληψης που θα πρέπει να ληφθούν από τους αρμόδιους φορείς αλλά και τους πολίτες, μίλησε στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλοακαρνανίας, Χριστόφορος Μπόκας, στέλνοντας μηνύματα ευαισθητοποίησης των πολιτών αλλά και αφύπνισης προς τους Δήμους και την Περιφέρεια.

«Καταρχήν να πιούμε ότι έχουμε ακόμα περίπου δύο εβδομάδες αντιπυρικής περιόδου (λήξη 31 Οκτωβρίου). Πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί και ιδιαίτερα οι αγρότες γιατί έχουμε υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή και παρατεταμένη ξηρασία. Και η φετινή χρονιά ήταν πολύ καλή για μας και κυρίως τρεις ήταν οι μεγάλες φωτιές που εκδηλώθηκαν και μας ανησύχησαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Σε Ναύπακτο, Σκουτεσιάδα και Ξηρόμερο. Η επέμβαση από την πλευρά μας έγινε από την πρώτη στιγμή και αποτρέψαμε τα χειρότερα ελέγχοντας από την αρχή τις εν λόγω πυρκαγιές. Βέβαια χωρίς να μπορώ να επεκταθώ επί του θέματος υπήρξαν περιπτώσεις όπου είχαμε ενδείξεις εμπρησμού. Θα πρέπει και οι ίδιοι οι πολίτες από την πλευρά τους να συνδράμουν σε τέτοιες περιπτώσεις σε περίπτωση που κάτι ύποπτο υποπέσει στην αντίληψή τους. Δεν είναι προδοσία να υποδείξεις κάποιον, αλλά ευθύνη απέναντι στη φύση και στο περιβάλλον μας» ανέφερε ο κ. Μπόκας αναφορικά με την απερχόμενη αντιπυρική περίοδο».

Ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλοακαρνανίας Χριστόφορος Μπόκας

«Σε ότι αφορά τις πρόσφατες πλημμύρες στο Λεσίνι, ήταν πραγματικά πολύ μεγάλη η ποσότητα βροχής που έπεσε. Από την άλλη δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την κλιματική αλλαγή που ιδιαίτερα η περιοχή μας θα βιώσει. Ήδη από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι συνεδριάσεις των Συντονιστικών Οργάνων της Περιφέρειας και των Δήμων όπου θα τα πούμε αναλυτικά. Το σημαντικότερο όλων είναι η πρόληψη. Δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια όπως φάνηκε μετά τα όσα συνέβησαν στην Μάνδρα και το Ζευγαράκι υπήρξε ένας εφησυχασμός για χρόνια. Να πω πάντως ότι απ’ ότι μαθαίνω ήδη αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες καθαρισμού ρεμάτων, χειμάρρων και φρεατίων από τους Δήμους του νομού μας και την Περιφέρεια. Θα ξαναπώ όμως ότι βασικός παράγοντας είναι η ατομική ευθύνη. Θεωρώ ότι οι αρμόδιοι φορείς έχουν πλέον συνειδητοποιήσει την επικινδυνότητα» δήλωσε ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλοακαρνανίας, Χριστόφορος Μπόκας.

Ευχή όλων ο φετινός χειμώνας να περάσει και να μην ακουμπήσει… από την περιοχή μας αν και με τον καιρό δεν μπορεί να τα βάλει κανείς…

<span style="display: inline-block; width: 0px; overflow: hidden; line-height: 0;" data-mce-type="bookmark" class="mce_SELRES_start"></span>

Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 841 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.