Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019 19:01

Η αρχαία πύλη απέχει μόλις 10χμ από Αγρίνιο και αποκαλύφθηκε πρόσφατα. Μπορεί να αναδειχθεί ως είσοδος-σύμβολο της πόλης μας;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Του Λίνου Υφαντή,

Ο καθαρισμός της Εθνικής οδού έφερε στο φως τμήμα του τείχους της αρχαίας πόλης Στράτου. Βρίσκεται ακριβώς στο τέλος της γέφυρας Αχελώου δεξιά και εντυπωσιάζει η πύλη του που σώζεται σε πολύ καλή κατάσταση. Το τμήμα του τείχους και η πύλη καλύπτονταν μέχρι τώρα με πυκνή βλάστηση και αποκαλύφθηκαν κατά τις πρόσφατες εργασίες.

Αν προσέξει κανείς από τις εικόνες του χώρου, το τείχος φαίνεται να αποτελεί νότια συνέχεια προς το τμήμα που διακρίνεται άνω και δεξιά της εθνικής οδού. Ίσως κάποτε το τείχος να συνέχιζε και πάνω στη σημερινή εθνική οδό.

Όπως και να χει, πρέπει να ανασκαφούν και οι γύρω προσχώσεις του τείχους και να αναδειχθεί ως πύλη της πόλης του Αγρινίου πριν τη γέφυρα του Αχελώου. Με έναν κατάλληλο φωτισμό ίσως δώσει το κάτι παραπάνω 10 χιλιόμετρα μόλις από την είσοδο στον αστικό ιστό του Αγρινίου. Το τείχος, η πύλη σε συνδυασμό με τη γέφυρα του Αχελώου και το υδάτινο στοιχείο θα έδιναν ένα άλλο μοτίβο στην πρώτη εντύπωση του διερχόμενου ταξιδιώτη.

Προς το παρόν ας αρκεστούμε στον παράγοντα τύχη και στο ενδεχόμενο μήπως αναδείξει και άλλα μνημεία του τόπου μας. Άλλωστε ο καθαρισμός από βλάστηση  είναι μια φτηνή σχετικά εργασία. Δείτε λοιπόν και άλλες οπτικές του τείχους:

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 3020 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.