Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Αγρίνιο, για τέταρτη φορά, η εκδήλωση «Τρέχω, Βαδίζω, Ποδηλατώ στην πόλη μου» στην πλατεία Δημοκρατίας. Ο αγώνας απευθύνονταν σε κάθε πολίτη της πόλης, οποιασδήποτε ηλικίας, σε ομάδες, συλλόγους και οικογένειες. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να διαβούμε τους δρόμους της πόλης μας τρέχοντας, βαδίζοντας, ποδηλατώντας και διασκεδάζοντας. Όλοι μαζί ένας αγώνας, μια γιορτή, μία ανάσα, μια Πόλη!!!

Στη φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε και παιδικός αγώνας δρόμου για μαθητές και μαθήτριες της Α ́-Β ́-Γ ́ και Δ ́ τάξης του Δημοτικού Σχολείου απόστασης 800μ.

Στις 10.50π.μ. δόθηκε η εκκίνηση για τους μικρούς μαθητές, στις 11.00π.μ. για τους ποδηλάτες και στις 11.05π.μ. για δρομείς και περιπατητές.

Η πλατεία Δημοκρατίας ήταν η αφετηρία και ο τερματισμός του αγώνα.

Οι αγώνες (ποδηλασία, τρέξιμο, βάδισμα) και ο μικρός αγώνας των μαθητών και μαθητριών, είχαν μη συναγωνιστικό χαρακτήρα, επειδή ο κύριος σκοπός της διοργάνωσης είναι η συμμετοχή. Σε όλους τους τερματίζοντες δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια (με την προϋπόθεση ότι είχαν εγγραφεί).

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αγρινίου.

sinidisi.gr