Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019 11:30

Δράσεις με θεματικές το περιβάλλον και την τέχνη από το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δράσεις με θεματικές το  περιβάλλον και την τέχνη πραγματοποίησε προσφάτως το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου. Αναφέρει στην ανακοίνωση του:

Συγκεκριμένα σήμερα Παρασκευή 18 Οκτωβρίου συμμετείχε σε συνεργασία με το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Μεσολογγίου στην παρατήρηση πουλιών στον υγροβιότοπο της Κλείσοβας, την οποία διοργάνωνε το παράρτημα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας του Μεσολογγίου.

Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στο παρατηρητήριο και είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να παρατηρήσουν διαφόρων ειδών πουλιά που είτε ζουν μόνιμα είτε επισκέπτονται τους νότιους υγροβιότοπους της Αιτωλοακαρνανίας αυτή την περίοδο. Η ξενάγηση και η παροχή του εξοπλισμού παρατήρησης έγινε από τον κο Νικόλαο Νούλα και τους εθελοντές της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, οι οποίοι διένειμαν και το έντυπο “πουλιά της Ελλάδος” προκειμένου οι μαθητές που συμμετείχαν στη δράση να μπορούν να αναγνωρίζουν τα είδη πουλιών.

Η δράση αυτή είχε ως σκοπό την επαφή των παιδιών με το φυσικό περιβάλλον, στοιχείο που ενισχύει την αισθητική αντίληψη στην τέχνη.Η δράση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του καθηγητή Εικαστικών κου Ντούμα Νικόλαου.

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου ομάδα μαθητών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου παραβρέθηκε στην παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος “Ο Διχασμός” της Φιλομήλας Λαπατά. Οι μαθητές προετοιμάστηκαν πάνω στο ιστορικό μυθιστόρημα από την φιλόλογο του σχολείου κα Σύρρου Πηνελόπη και συνέδραμαν την ομάδα φιλαναγνωσίας του 2ου Λυκείου Μεσολογγίου που συντονίζει με επιτυχία η φιλόλογος κα Πλακίδα Ελένη.

Συγκεκριμένα η διευρυμένη ομάδα φιλαναγνωσίας των δύο σχολείων συμμετείχε ενεργά στην παρουσίαση του βιβλίου μοιράζοντας φράσεις που αφορούν το βιβλίο σε σχηματοποιημένα φύλλα που κατασκεύασαν στο μάθημα των Καλλιτεχνικών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Πολιτιστική βιβλιοθήκη της Διεξόδου, ενός φορέα με πλούσια και σημαντική προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα της Ι.Π. Μεσολογγίου.

Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου και η συνομιλία του κοινού από τη συγγραφέα σε μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση από τη Διέξοδο και τη φιλόλογο Πλακίδα Ελένη.

Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου ευχαριστεί θερμά:

-Τους εθελοντές της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας του παραρτήματος Μεσολογγίου

-Τη Διεύθυνση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου για την εποικοδομητική συνεργασία.

Την φιλόλογο κα Πλακίδα Ελένη και την ομάδα φιλαναγνωσίας του 2ου ΓΕΛ Μεσολογγίου

agrinionews.gr


Διαβάστηκε 1073 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.