Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  10:00 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 20:21

Κώστας Καλαντζής για ενδεχόμενο φιλοξενίας μεταναστών στο Αγρίνιο: «Όχι σε μικρογραφία Μόριας» – ΗΧΗΤΙΚΟ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από τη δημοτική αρχή για το μεταναστευτικό

Για ζητήματα ασφαλείας και ενδεχόμενο γκετοποίησης μίλησε ο αντιδήμαρχος Αγρινίου Κώστας Καλαντζής – Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τους πιθανούς χώρους φιλοξενίας

Συνεχίζει να απασχολεί την τοπική κοινωνία αλλά και τους φορείς του Αγρινίου, το μεταναστευτικό και η πιθανή μεταφορά – φιλοξενία, ικανού αριθμού μεταναστών σε ξενοδοχεία και άλλους χώρους στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ξενοδόχοι της Αιτωλοακαρνανίας, είναι έτοιμοι να πουν το «ναι» στην πρόσκληση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για φιλοξενία οικογενειών μεταναστών στους χώρους τους, με ανταλλάγματα βέβαια υψηλά οικονομικά και φορολογικά κίνητρα. Εν τω μεταξύ προ ημερών έγινε αυτοψία από την Αστυνομία, σε πρώην ξενώνας στην περιοχή του Καστρακίου, μία υπόθεση που περιήλθε σε γνώση της δημοτικής αρχής.

Η δημοτική αρχή από την πλευρά της ορθώνει ανάστημα ενάντια στην μεταφορά μεταναστών στην πόλη του Αγρινίου, κάτι βέβαια το οποίο εκφράστηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου, από τον ίδιο το δήμαρχο Γιώργο Παπαναστασίου.

Από τη δημοτική αρχή προτάσσονται ζητήματα ασφαλείας ενώ εκφράζονται και φόβοι για γκετοποίηση της περιοχής.

Ενδεικτικά τα όσα ανέφερε μιλώντας για το θέμα στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» ο αντιδήμαρχος, αναπληρωτής Δημάρχου Κώστας Καλαντζής.

«Βλέπετε τι γίνεται στο Μεσολόγγι. Εκεί όπου αρχικά μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο περίπου 200 μετανάστες και ήδη βρίσκονται εκεί για ένα χρόνο. Συχνά επεισόδια, τσακωμοί ακόμα και μαχαιρώματα μεταξύ μας. Δεν θέλουμε να γίνουμε το ίδιο. Θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα. Η τοπική κοινωνία θα πρέπει να ρωτηθεί. Εάν το πάμε αναλογικά στο Αγρίνιο υπολογίζονται περίπου 1.500 μετανάστες, να έρθουν, αν έρθουν. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτές οι ψυχές, γιατί μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ψυχές, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ενώ ταυτόχρονα δεν θα νιώθουμε ασφαλείς. Όχι λοιπόν σε μικρογραφία της Μόριας. Δεν θα μπορούμε να κυκλοφορήσουμε το βράδυ. Προσπαθούμε να προστατεύσουμε την πόλη μας. Από την άλλη παροτρύνω τους επιχειρηματίες να δείξουν λογική. Το κέντρο του Αγρινίου δεν θα έχει την ίδια εικόνα που έχει σήμερα. Από την άλλοι όμως επειδή μιλάμε για ανθρώπους αν έρθουν στην περιοχή μας δεν θα τους αφήσουμε στο έλεος» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καλαντζής.

Το «σήριαλ» του μεταναστευτικού αναμένεται να έχει πολλά ακόμη επεισόδια και οι εξελίξεις αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον για ένα ξεκάθαρα πολύπλευρο θέμα…

sinidisi.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 889 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.