Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:54 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 19:28

H θεατρική παράσταση «Μαργαριταρένια Δάκρυα» στο Φετιχιέ τζαμί Ναυπάκτου (Κυρ 27/10/2019 18:00 + 20:00)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

H Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτ/νιας και Λευκάδος, τα Εκπαιδευτήρια Πάνου και το Τεχνουργείον Πολυχώρος Τέχνης παρουσιάζουν στο Φετιχιέ τζαμί Ναυπάκτου την θεατρική παράσταση «Μαργαριταρένια Δάκρυα».

Νιώθοντας ότι δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη στο προσφυγικό δράμα που συνταράζει τα τελευταία χρόνια τη Συρία και θέλοντας να συμμετάσχει στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας πάνω σε αυτό το θέμα, η θεατρική ομάδα του Τεχνουργείου ανεβάζει ένα θεατρικό δρώμενο που βασίζεται κατά το ήμισυ στο παραμύθι του Χρ. Μπουλώτη «Το άγαλμα που κρύωνε» και κατά το άλλο ήμισυ σε μαρτυρίες παιδιών και εφήβων προσφύγων που έφτασαν στην Ελλάδα από τη Συρία.

Ξεκινώντας από την παραμυθική ατμόσφαιρα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, όπου θα γνωρίσουμε το «μικρό προσφυγάκι» (ένα άγαλμα που κουβάλησαν από τη Σμύρνη οι έλληνες πρόσφυγες το 1922) και τον καημό του, θα καταλήξουμε στη σημερινή Συρία και στο οδοιπορικό ενός κοριτσιού από τη βομβαρδισμένη πόλη του ως το κέντρο υποδοχής προσφύγων σε ένα ελληνικό νησί.

Η παράσταση θα δοθεί στο Φετιχιέ Τζαμί στις 27/10/2019, ώρα 18:00 και 20:00 (δύο παραστάσεις), ως παράλληλη δράση στην ομαδική εικαστική έκθεση «Quo vadis, Τρεις εικονογράφοι μιλούν για τον ξεριζωμό».

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 1129 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.