Μπαράζ επαφών και πρωτοβουλιών του αντιδημάρχου Σπύρου Φλώρου

Τι συζητήθηκε σε συνάντηση με εκπροσώπους του κλάδου εστίασης και αναψυχής Αγρινίου

Συνάντηση εργασίας με τα μέλη του προεδρείου της Ένωσης Επαγγελματιών Εστίασης, Αναψυχής και Ψυχαγωγίας Αγρινίου είχε προ ημερών, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Σπύρος Φλώρος. Στις πρώτες συναντήσεις, οι οποίες έγιναν με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του κλάδου Εστίασης και Αναψυχής Αγρινίου Κώστας Ναστούλης και τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου Μιχάλης Ζήσης, Κώστας Σαράκης και Σπύρος Πλακιάς.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η εξέταση μιας σειράς θεμάτων που απασχολούν τους επαγγελματίες όπως ο έλεγχος για τη σωστή τήρηση του κανονισμού χρήσης των κοινόχρηστων χώρων (είσπραξη παλαιών οφειλών με διακανονισμό και ευνοϊκές ρυθμίσεις στο πλαίσιο του νόμου καθώς και έκδοση αδειών) και όχι μόνο.

Ο αντιδήμαρχος Σπύρος Φλώρος

Ο κ. Φλώρος μιλώντας στη «Σ» δήλωσε: «συζητήσαμε με ποιους τρόπος μπορούμε να βοηθήσουμε για τις αδειοδοτήσεις στους κοινόχρηστους χώρους, καθώς από τα 400 καταστήματα εστίασης και αναψυχής που βρίσκονται στον Δήμο Αγρινίου άδεια χρήσης κοινόχρηστων χώρων διαθέτουν μόλις τα 55. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε ώστε να υπάρξουν ρυθμίσεις στην πληρωμή των τελών, ώστε και οι επαγγελματίες του κλάδου να μπορέσουν να ανταποκριθούν».

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα του καλλωπισμού σημείων όπου υπάρχουν καταστήματα εστίασης και αναψυχής, όπως σε πλατείες και πεζόδρομους. «Θέλουμε να γίνει σωστός και ενιαίος σχεδιασμός. Σε πλατείες και πεζόδρομους όπου υπάρχουν καταστήματα εστίασης και αναψυχής θέλουμε να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης και οι επαγγελματίες που επιθυμούν να κάνουν παρέμβαση στο κατάστημά τους να έχουν έναν «οδηγό» και να αποφεύγουν την ταλαιπωρία που προκύπτει από την γραφειοκρατία μιας μικρής έστω παρέμβασης που επιθυμούν να κάνουν και είναι σε κοινόχρηστο χώρο. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχει και το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας προτείνοντας σχέδια, τρόπους και υλικά για τις παρεμβάσεις αυτές. Με τον τρόπο αυτό θα υπάρχει ενιαία εικόνα στην πόλη και θα «λυθούν τα χέρια» των επαγγελματιών ως προς την γραφειοκρατία που απαιτείται εφόσον θα «κινούνται» σε συγκεκριμένο πλαίσιο που θα έχει εξασφαλίσει όλες τις αδειοδοτήσεις και τα συναφή» ασημείωσε ο κ. Φλώρος.

Ο τρίτος και εξίσου βασικός άξονας της συνάντησης εργασίας των εκπροσώπων του κλάδου εστίασης και αναψυχής Αγρινίου με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, ήταν οι δράσεις κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και γενικότερα των εορταστικών περιόδων, ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερη εξωστρέφεια στις περιόδους αυτές μιας και υπάρχει περισσότερος κόσμος.

«Θέλουμε να βελτιώσουμε την διάθεση των πολιτών του Αγρινίου κατά την εορταστική περίοδο και γι’ αυτό συναντηθήκαμε με τους εκπροσώπους του κλάδου εστίασης και αναψυχής. Μέσα από σειρά επαφών θα ακούσουμε νέες ιδέες και προτάσεις που θα ωφελήσουν τον Δήμο Αγρινίου στην διοργάνωση των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων και παράλληλα τους επαγγελματίες. Οι συναντήσεις με τα μέλη του κλάδου θα συνεχιστούν» υπογράμμισε ο κ. Φλώρος, ο οποίος συμπλήρωσε κλείνοντας: «κάναμε μια καλή αρχή και θέλω να διαβεβαιώσω τους επαγγελματίες της εστίασης ότι παρόμοιες συναντήσεις θα πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα».

Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα «Συνείδηση» 

sinidisi.gr