Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  9:06 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 18:14

Ο νέος Ναός του Αγίου Χριστοφόρου την περίοδο του Μεσοπολέμου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Του Λίνου Υφαντή,

Η παραπάνω σπάνια φωτογραφία του νέου ναού του Αγίου Χριστοφόρου που αναδημοσιεύεται χρονολογείται από την περίοδο του Μεσοπολέμου. Προέρχεται από τους αφούς Ξυθάλη. Παρατηρούμε ότι ο ναός ήταν πετρόχτιστος πριν προφανώς ανακαινισθεί. Πέριξ αυτού ήταν φυτεμένα δέντρα που η σκιά τους αποτυπώνεται στην είσοδο του Ναού. Ένα αξιοσημείωτο στοιχείο επίσης είναι η πέτρινη μάντρα που διακρίνεται μπροστά από τη σειρά των δένδρων.

Ο Ναός του Νέου Αγίου Χριστοφόρου κτίστηκε στην περιοχή «Τριανταφυλλιά», σε οικόπεδο 3 στρεμμάτων που είχε δωρίσει ο Αναστάσιος Ροκάς.Οι εργασίες άρχισαν τον Σεπτέμβριο του 1923 και στις 20  Μαρτίου του 1938 έγιναν τα εγκαίνια του Νέου Αγίου Χριστοφόρου. Αρχιτέκτων ήταν ο Γεώργιος Καρεβέλης. Ο Ναός υπέστη ζημιές κατά τον σεισμό του 1965, ακολούθησαν εργασίες και πήρε σταδιακά τη σημερινή του μορφή.

Με πλήροφορίες από:Άγιος Χριστόφορος Αγρινίου, Η ιστορία δύο Ναών, Ιωάννου Κωστάκη

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 3888 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.