Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 17:41

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία διεξήχθησαν οι αγώνες Wakeboard στην λίμνη Τριχωνίδα (10-13/10/2019)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το τετραήμερο 10 - 13 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην Τριχωνίδα το 10th TRICHONIAN WAKEBOARD 2019 & το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ WAKEBOARD 2019. 52 αθλητές και 8 σύλλογοι απ’ όλη την Ελλάδα τίμησαν το κορυφαίο γεγονός της χρονιάς για το άθλημα.

Για μία ακόμη χρονιά η  Περιφέρεια Δυτικής  Ελλάδος  και  ο Αθλητικός Σύλλογος Αγρινίου ΤΡΙΤΩΝΑΣ  υπό την αιγίδα  της  Ε.Ο.Θ.ΣΚΙ   και με την υποστήριξη του  Δήμου   Θέρμου  , διοργάνωσαν  για δέκατη συνεχή χρονιά το κύπελλο  Τριχωνίδας και για πρώτη φορά στην Ελλάδα ταυτόχρονα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υδροσανίδας.

Άψογη καθ’ όλα η διοργάνωση κατάφερε να ξεπεράσει κάθε προηγούμενη της  στην Ελλάδα   και να αποσπάσει θαυμασμό  από αθλητές , συνοδούς αλλά και γονείς αθλητών . 

Ο Τρίτωνας  Αγρινίου  απέσπασε 8 μετάλλια  . Είναι αξιοσημείωτο ότι με αυτές τις διακρίσεις ο Τρίτωνας κατακτά τα τελευταία χρόνια την δεύτερη θέση Πανελληνίως πολύ κοντά στον Ναυτικό όμιλο Βουλιαγμένης.

Το χαρακτηριστικότερο ίσως στοιχείο για αυτή την διοργάνωση ήταν οι πολύ υψηλές προδιαγραφές αγώνων τόσο σε τεχνικό επίπεδο με την συμμετοχή ενός από τα καλύτερα σκάφη αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα όσο και σε επίπεδο στελέχωσης με την παρουσία ως επικεφαλή στην ομάδα κρίτευσης του  ιδιαίτερα έμπειρου Λετονού κου Oskar  Kruze.

Εκείνο όμως που σίγουρα έδωσε άλλη διάσταση στην διοργάνωση ήταν η συμμετοχή για πρώτη φορά σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αθλητή με ιδιαίτερες δεξιότητες ο οποίος και καταχειροκροτήθηκε , τιμώντας παράλληλα τη διοργάνωση με την αγωνιστική του παρουσία.

Το AgrinioBestOf.gr βρέθηκε εκεί την Κυριακή το πρωί και παρακολούθησε την όλη δραστηριότητα. Η Χρύσα Σπαή μίλησε με άτομα από την διοργάνωση και συμμετέχοντες αθλητές.

images 01

images 01
images 01

Ο κ. Κώστας Πιστιόλας προεδρος του ΤΡΙΤΩΝΑ που είχε τον βασικότερο ρόλο στην διοργάνωση μας δήλωσε: «Σήμερα ολοκληρώνεται το τετραήμερο του πανελληνίου πρωταθλήματος υδροσανίδας στην Τριχωνίδα και επετειακά γιορτάσαμε τα 10 χρόνια αγώνων εδώ. Ενας αγώνας δεν είναι απλά θεσμός αλλά σημείο αναφοράς όχι μόνο για το άθλημα αλλά και γενικότερα για την ομοσπονδία. Νομίζω ότι δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο για την Τριχωνίδα. Αντελήφθησαν όλοι την αξία της. Μας έκανε τα χατήρια και τα κέφια ο καιρός καθότι από τις τέσερις ημέρες μόνο η χθεσινή ήταν επίφοβη και προτίμησαν οι κριτές να την αναβάλουμε, για να μην έχουμε τραυματισμούς. Αυτό που είναι σημαντικό να πούμε είναι ότι έχουμε ακολουθήσει όλους τους διεθνείς κανονισμούς, καθότι έχουμε και διεθνή κριτή, με αποτέλεσμα οι αγώνες να γίνουν «by the book» όπως έπρεπε να γίνουν. Το γεγονός ότι θα βαθμολογηθεί ο αγώνας από τους αθλητές και κριτές με πολύ υψηλά στανταρτς, δείχνει ότι δύσκολα θα βρεθεί κάποιο άλλος μέρος να ανταγωνιστεί την Τριχωνίδα. Εμείς αυτό που θέλαμε να καταφέρουμε το καταφέραμε. Δηλαδή πια ολη η Ελλάδα γνωρίζει ότι εδώ μπορούν να γίνουν οι αρτιότεροι αγώνες. Έχουν έρθει εννέα όμιλοι, οι περισσότεροι από την Αττική, καθότι το άθλημα εξασκείται κυρίως εκεί. Εμείς θέλαμε σύμμαχο το καιρό κάτι που ο θεός μας έκανε το χατήρι. Είμαστε χαρούμενοι, ευτυχείς και κυρίως για το γεγονός ότι πολύς κόσμος ήρθε παρακολούθησε, ρώτησε και ενδιαφέρθηκε γενικώς για το άθλημα. Επίσης το γεγονός οτι δεν είχαμε κάποιο ατύχημα, είναι ένα θετικό στοιχείο. Ο Στόχος μας είναι να κάνουμε την Τριχωνιδα γνωστή παραπέρα καθότι τα πλεονεκτήματα που προσφέρει είναι πολλά. Το μεγάλο προτέρημα είναι το φυσικό της περιβάλλον και μετά το ήπιο κλίμα της. Γιατί αν κάνεις αγώνες Οκτώβριο, Νοέμβριο δεν είναι πολλά τα σημεία στην Ευρώπη που μπορούν με αυτές τις συνθήκες να εξυπηρετήσουν.»

images 01

images 01

Ο κ. Ανδρέας Κοκκώνης είναι 43 ετών και κατάγεται από την Πάτμο. Ο ίδιος μας δήλωσε: «Κάνουμε Wakebord στην Πάτμο στην παραλία του Κάμπου 16 χρόνια. Εγώ είμαι προπονητής και αθλητής. Η διοργάνωση φέτος ήταν καλύτερη από κάθε φορά, οι συνθήκες πολύ καλές και το σκάφος πολύ κατάλληλο για αυτούς τους αγώνες. Η διοργάνωση είχε μεγάλη απήχηση. Εμείς προσπαθούμε να φέρουμε περισσότερους αθλητές κάθε φορά. Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι ο κόσμος της περιοχής δεν υποστηρίζει το άθλημα. Βέβαια υπήρξαν κάποιοι δάσκαλοι που έφεραν τα παιδιά εδώ για να γνωρίσουν το άθλημα. Είναι μια φανταστική περιοχή. Περνάμε πολύ καλά κάθε φορά που ερχόμαστε. Οι άνθρωποι που συναναστρεφόμαστε είναι πολύ εντάξει επεναντί μας και μας κάνουν να αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας. Ερχόμαστε για 10η χρονιά και θα συνεχίσουμε να ερχόμαστε. Αυτό που εύχομαι είναι να δούμε περισσότερα παιδιά από την περιοχή σας να δραστηριοποιηθούν και να συμμετέχουν στο άθλημα. Επίσης ευχόμαστε να γίνονται περισσότερα πράγματα με αυτό το άθλημα σε αυτή τη υπέροχη λίμνη. Ακόμα και τον χειμώνα να προπονούνται και να τους δίνονται οι ευκαιρίες και οικονομικά ώστε να μπορούν περισσότερα παιδιά να έρχονται στην λίμνη και να κάνουν προπόνηση είτε είναι για αγώνες έιτε για απλό αθλητισμό. Πράγμα πολύ σημαντικό γιατί είναι ενας όμορφος τόπος που μπορεί να δώσει πολλά και ίσως με λίγη τύχη και με προσπάθειες των παραγόντων να δούμε εδώ και ένα πανευρωπαικό ή και παγκόσμιο αγώνα. Βέβαια χρειάζεται και η κατάλληλη οργάνωση και οι υποδομές. Πάντως για Ελληνική διοργάνωση είμαστε πολύ καλά. Ενα μεγάλο μπράβο σε όλους»

images 01

images 01

Ο κ. Τροβάς Παναγιώτης είναι προπονητής και αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης και μας δήλωσε: «Το άθλημα στην Ελλάδα το πρωτοάρχισε ο Νικόλαος Ευκαρπίδης που είναι αθλητής του Ομίλου Βουλιαγμένης. Και φέτος αγωνίστηκε και τα πήγε πολύ καλά. Είναι ένα πολύ τεχνικό άθλημα και η δυσκολία είναι να μάθεις να διαχειρίζεσαι το σώμα σου σε δύσκολες φιγούρες στον αέρα και φυσικά να μπορείς να διαχειριστείς την προσθαλλάσωση. Το άθλημα αυτό δεν έχει κανένα όριο ηλικίας. Τα παιδάκια μπορούν να αρχίσουν να το κάνουνε από πέντε χρονών χωρίς να χρειάζεται να ξέρουν άλλο θαλλάσιο άθλημα και να ασχοληθούν όοο αντέχουν. Η διεξαγωγή των αγώνων στην λίμνη Τριχωνίδα φέτος ήταν εξαιρετική. Μας βοήθησε πάρα πολύ ο καιρός. Είναι καταπληκτικό το μέρος και συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους να έρθουν να το δοκιμάσουν. Κάθε φορά που ερχόμαστε φεύγουμε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Εγώ φέτος έρχομαι για 7η φορά.»

images 01

images 01

images 01

images 01

Η Σίσσυ Γιγκλά απο την ομάδα του ΤΡΙΤΩΝΑ Αγρινίου

images 01

images 01

images 01

images 01

images 01

images 01

images 01

images 01

images 01

images 01

images 01

images 01

images 01

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

Διαβάστηκε 10636 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 23:48
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033