Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  12:08 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 13:32

Έρχεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και φέρνει περισσότερα χρήματα και δικαιούχους

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η αύξηση των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης που θα γίνει Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου Εργασίας για το 2020 με στόχο να βοηθήσει ακόμη περισσότερες κατηγορίες πολιτών όπως οι μονογονεϊκές οικογένειες.

«Αν απο την στόχευση αυτή προκύψει κάποια αύξηση του ποσού αυτό είναι ένα θέμα που θα το δούμε» δηλώνει στενός συνεργάτης της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου στο Dikaiologitika News.

Η αύξηση του ποσού του ΚΕΑ βρισκόταν στα σχέδια της προηγούμενης κυβέρνησης όπως εξάλλου είχε γράψει το Dikaiologitika News στις 2 Ιουλίου του τρέχοντος έτους.

Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είχε ανακοινώσει την αύξηση του ΚΕΑ κατά 11% λόγω της αύξησης μέσα στο 2019 του κατώτατου μισθού. Ωστόσο η νέα ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας εχει ως προτεραιότητα την σωστή στόχευση στους δικαιούχους και αν στην συνέχεια απο τα ποσά μπορεί να δοθεί και αύξηση στο ποσό του σημερινού ΚΕΑ τότε θα δοθεί χωρίς ακόμη να γνωρίζουν ποσό θα είναι το ποσοστό της αύξησης.

Έτσι για το 2020 γίνεται προσπάθεια για αύξηση των δικαιούχων καθώς επιδιώκεται να αυξηθεί το ποσό από 760 εκατ. ευρώ που διατίθενται σήμερα σε 1 δισ. ευρώ. Στόχος της κυβέρνησης είναι το 0,5% του ΑΕΠ να διατίθεται για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Μάλιστα εξετάζεται να δοθεί σε περισσότερες μονογονεϊκές οικογένειες ενώ θα επιδιωχθεί σύνδεσή του με πρωτοβουλίες για εργασία, ακόμη και χορήγηση μικρών δανείων με πολύ ευνοϊκούς όρους, ώστε οι δικαιούχοι του να στήσουν τη δική τους μικρή επιχείρηση.

Το ποσό του ΚΕΑ που του χρόνου θα λέγεται Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σήμερα διαμορφώνεται ως εξής:

-200 ευρώ το μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό

-100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 50% προστίθεται στο βασικό ποσό)

-50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 25% προστίθεται στο βασικό ποσό).

Η πληρωμή του ΚΕΑ πραγματοποιείται με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.
Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Διαβάστηκε 759 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.