Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  9:13 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 10:12

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Δημήτρη Β. Αλεξανδρή: «Η Μακρυνεία στον ευρύτερο χώρο της Αιτωλίας – Μέρος δεύτερο, στην Αθήνα»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Με επιτυχία παρουσιάστηκε απόψε το βράδυ -Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019- στο φιλόξενο χώρο εκδηλώσεων στη στοά του βιβλίου, στην Αθήνα, το βιβλίο του Δημήτρη Β. Αλεξανδρή με τίτλο: «Η ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ – ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ» που εκδόθηκε από τους Συλλόγους Γαβαλιωτών Αθήνας και Προοδευτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αρχαιοφίλων Γαβαλούς (Π.Ε.Σ.Α.Γ), από την Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία (ΑΙ.ΠΟ.Ε) και την Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία (ΠΑΝ.ΣΥ)…….
 
Το βιβλίο «Η Μακρυνεία στον ευρύτερο χώρο της Αιτωλίας- μέρος δεύτερο» (704 σελίδων) είναι ένα ιστορικό πόνημα που ξετυλίγει τα γεγονότα στη περιοχή της Μακρυνείας από την σύσταση του Νεοελληνικού Κράτους το 1928 έως τις μέρες μας. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αποτυπώνεται η παρουσία της Μακρυνείας και των ανθρώπων της, σε όλες τις φάσεις της ιστορικής πορείας των Ελλήνων.
 
Πέρα από τα ιστορικά γεγονότα, αναφέρεται στα δημογραφικά στοιχεία, στις παραδόσεις της περιοχής και στη καθημερινότητα των κατοίκων διαχρονικά. Επιπλέον στο βιβλίο παρουσιάζονται 10 σπάνιοι χάρτες και δεκάδες σπάνιες φωτογραφίες της Μακρυνείας. Στο τέλος του βιβλίου παρατίθεται ένα παράρτημα 25 σελίδων αφιερωμένο στην ιστορική Μονή Κατερινούς.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γαβαλιωτών Αθήνας Άρης Σουφλής και ο Κανέλλος Νικολάου γραμματέας της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής ενώ το συντονισμό της βραδιάς είχε αναλάβει ο Παναγιώτης Κοντός, Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της ΑΙΠΟΕ.

Το βιβλίο παρουσίασαν:
-Μιλτιάδης Ζαμπάρας: Διδάκτωρ Πολυτεχνικής Σχολής  Πανεπιστημίου Πατρών – Υποδιοικητής Υγειονομικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.
-Χαράλαμπος Χαραλαμπόπουλος: Επίτιμος Πρόεδρος της Ο.ΣΥ.Ν και της Ε.ΝΑ.Μ-Συγγραφέας 
-Ευάνθης Χατζηβασιλείου: Καθηγητής Νεότερης Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος απουσίαζε από την εκδήλωση για λόγους ανωτέρας βίας, απέστειλε ωστόσο την εισήγηση του για το βιβλίο την οποία διάβασε ο Παναγιώτης Κοντός.
Οι ομιλητές αναφέρθηκαν με γλαφυρότητα στη μακρόχρονη ιστορία της Μακρυνείας, τόνισαν ότι το βιβλίο αποτελεί ένα κειμήλιο για τον τόπο και είναι μια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.
Την εκδήλωση έκλεισε ο συγγραφέας Δημήτρης Αλεξανδρής με την αποφώνησή του o οποίος έκανε συγκεκριμένες αναφορές στα ιστορικά στοιχεία της ερευνητικής του δραστηριότητας για το βιβλίο και ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην έκδοση του βιβλίου και στην επιτυχία της εκδήλωσης.
Με το τέλος της παρουσίασης, ακολούθησε μπουφές και συζήτηση και η εκδήλωση έκλεισε δίδοντας ραντεβού στη νέα παρουσίαση του βιβλίου την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων, του Δημοτικού Σχολείου Γαβαλούς.
Καλοτάξιδο…..
 
xiromeronews.blogspot.com
 
Διαβάστηκε 740 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.