Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:10 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 20:56

Μαρίνα Μεσολογγίου: «Ίσες αποστάσεις από τους μεγαλομετόχους» κρατά ο Δήμαρχος Μεσολογγίου και τους καλεί σε «καθαρή» συνεργασία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Καταλύτης εξελίξεων – σχετικά με την υλοποίηση του έργου της Μαρίνας Μεσολογγίου σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί από το υπουργείο Τουρισμού και τις συμβατικές υποχρεώσεις της αναδόχου εταιρείας «Μαρίνα Μεσολογγίου Α.Ε.» – αναμένεται να αποτελέσει η στάση του δημάρχου Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου, σχετικά με τη συγκρότηση του Δ.Σ. της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα μεπληροφορίες του MessolonghiNews,ο δήμαρχος Μεσολογγίου ανακοίνωσε στους δυο μεγαλομετόχους της «Μαρίνα Μεσολογγίου Α.Ε.» την απόφασή του, να «κρατήσει» ίσες αποστάσεις από τους δυο, καλώντας τους, έτσι να συνεργαστούν μεταξύ τους, ώστε να υλοποιηθεί το έργο.

Μάλιστατην περασμένη εβδομάδα φέρεται να έγινε άτυπη  τριμερής συνάντηση των μετόχων  (σ.σ. των δυο μεγαλομετόχων της εταιρείας Γ. Αγγελόπουλου και J. Mennen και του Κ. Λύρου) μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Μεσολογγίου, στην οποία και έγιναν γνωστές οι προθέσεις του τελευταίου, για το ανοιχτό αυτό ζήτημα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Έτσι η «σολομώντεια» στάση του Κώστα Λύρου δημιουργεί νέα δεδομένα στο ζήτημα «Μαρίνα Μεσολογγίου» καθώς εάν δεν υπάρξει συνεργασία των δυο μεγαλομετόχων τότε, είναι πιθανό αφενός να μην σχηματιστεί διοίκηση και αφετέρου να μην γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Κάτι που ενδεχομένως να ισοδυναμεί με έκπτωση της αναδόχου εταιρείας και επαναδημοπράτηση του έργου.

Να υπενθυμιστεί ότι οι δυο μεγαλομέτοχοι εδώ και μια εξαετία βρίσκονται σε μεταξύ των διένεξη που είχε αρνητικό αντίκτυπο στην εξέλιξη του έργου.

Σημειώνεται, τέλος, ότιστο μετοχικό κεφάλαιο της «ΜΑΡΙΝΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Α.Ε.» συμμετέχουν με το ίδιο ποσοστό από 47,5% οι κ.κ. J. Mennen και Γ. Αγγελόπουλος και το υπόλοιπο 5% το έχει το Λιμενικό Ταμείο Μεσολογγίου.

messolonghinews.gr

Διαβάστηκε 862 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.