Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:59 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 18:36

Επιμένουν στην προσπάθεια για τη «Διαδρομή Φύσης & Πολιτισμού»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Ενημερωτική Συνάντηση Φορέα Διαχείρισης με κίνηση πολιτών-ΔΡΩ για την προώθηση της «Διαδρομής Φύσης & Πολιτισμού» στον νομό Αιτωλοακαρνανίας

Την Τρίτη 15/ 20/2019 ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων πραγματοποίησε ενημερωτική συνάντηση με την Κίνηση Πολιτών για την Αιτωλοακαρνανία- Δρω στο πλαίσιο προώθησης της «Διαδρομής Φύσης & Πολιτισμού» .

H διαδρομή αποτελεί πρόταση του σωματείου «Διάζωμα» και του Φορέα  με στόχο την αναστύλωση των αρχαίων θεάτρων του νομού   και την δημιουργία περιβαλλοντικών υποδομών στις περιοχές του δικτύου Natura 2000 που βρίσκονται υπό την διοίκηση & διαχείριση του Φορέα Διαχείρισης.

Ο Συντονιστής του Φορέα κ. Γιάννης Σελιμάς παρουσίασε στους εκπροσώπους της ΔΡΩ (κ. Αλεξάνδρα Μαρκάτη, κ. Γιάννα Σερμιντζέλη, κ. Γιούλα Τζογάνη) την Τεχνική Έκθεση που πραγματοποίησε για λογαριασμό του Φ.Δ./Λ.Μ.-Α.Ο. ο Αρχιτέκτων Μηχανικός κ. Δημήτρης Παπακωνσταντίνου και  ουσιαστικά περιγράφει την σημερινή κατάσταση όσο και τις μελέτες που απαιτούνται σε κτίρια, στέγαστρα-κιόσκια, παρατηρητήρια πουλιών όσο και διαδρομές για την κατασκευή των περιβαλλοντικών υποδομών της διαδρομής.

Η τεχνική έκθεση καταλήγει σε αναλυτικό συγκεντρωτικό πίνακα μελετών οικοδομικών έργων περιλαμβάνοντας τοπογραφικές μελέτες, μελέτες αποτύπωσης αρχιτεκτονικών-στατικών, δηλώσεις αυθαιρέτων, αρχιτεκτονικές μελέτες, μελέτες περιβάλλοντος χώρου, μελέτες στατικής επάρκειας, μελέτες ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, εδαφολογικές μελέτες, μελέτες οδοποιίας που πρέπει να γίνουν για την εξασφάλιση της ωριμότητας των έργων προς υλοποίηση στην επόμενη προγραμματική περίοδο.

Κοινή επιδίωξη του Φορέα Διαχείρισης και της Κίνησης Πολιτών Δρω αποτελεί η εξασφάλιση χρηματοδότησης των αναγκαίων μελετών που αναφέρθηκαν πιο πάνω από τους ΟΤΑ για την απαραίτητη προετοιμασία ένταξης τους στο επόμενο ΕΣΠΑ που σε μεγάλο βαθμό θα αφορά την πράσινη ανάπτυξη καθώς και ολιστικά προγράμματα όπως το συγκεκριμένο που συνδυάζει την προστασία και αναστύλωση των αρχαίων θεάτρων, την προσβασιμότητα και την ανάδειξη των προστατευόμενων περιοχών όσο και τον αγροτοδιατροφικό τομέα όπου ο νομός μας είναι ιδιαίτερα πλούσιος.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 2193 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019 09:58
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.