logo small for menu

  • Simple Item 1
  • 1
facebookbuttonTwitterbuttonyoutubebuttoninstagrambuttonrss button
Παρασκευή, 29η Μαίου 2020, 10:42 μμ
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 13:07

Ναύπακτος: Συνέδριο για την Χρηματο-Οικονομική Διοίκηση & Διαχείριση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Παρ 1 - Σαβ 2/11/2019)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ‘ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ’ ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

& FORUM TRAINING & CONSULTING

Συνέδριο για την Χρηματο-Οικονομική Διοίκηση & Διαχείριση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

διοργανώνουν η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», ο Δήμος Ναυπακτίας και ο Φορέας Επιμόρφωσης Στελεχών της Αυτοδιοίκησης FORUM Training & Consulting

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα της χρηματο-οικονομικής διοίκησης και διαχείρισης στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα εξεταστεί στο διήμερο συνέδριο που διοργανώνουν η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης”, ο Δήμος Ναυπακτίας και ο Φορέας Επιμόρφωσης Στελεχών της Αυτοδιοίκησης FORUM Training & Consulting. Το Συνέδριο έχει προγραμματισθεί να υλοποιηθεί από την Παρασκευή ως το Σάββατο (1-2) Νοεμβρίου 2019, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδος, στις 1 Νοεμβρίου και στο 2ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου, στις 2 Νοεμβρίου 2019.

Η Ένωση ‘Κλεισθένης’ δίνει απόλυτη προτεραιότητα στην υποστήριξη των στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην περιφέρεια. Η απόφαση αυτή οδήγησε στην συνεργασία της με τον Δήμο Ναυπακτίας για τις επιστημονικές εκδηλώσεις που υλοποιεί στην περιφέρεια της χώρας. Η επιλογή της πόλης της Ναυπάκτου για την διεξαγωγή του συγκεκριμένου Συνεδρίου σηματοδοτεί την σταθερή απόφαση του ‘Κλεισθένη’ να ενισχύει την τοπικότητα με επιστημονικές εκδηλώσεις στην περιφέρεια, όπου οι αποστάσεις αποτελούν μεν αντικίνητρο, αλλά η ανάγκη για γνώση & υποστήριξη είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από το κέντρο.

Το Συνέδριο «Χρηματο-Οικονομική Διοίκηση & Διαχείριση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», προγραμματίζεται σε μία κρίσιμη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση περίοδο και είναι αναμενόμενο να επικεντρώσει το ενδιαφέρον των εργασιών του, στις αλλαγές και τις προκλήσεις που επιφέρει το θεσμικό πλαίσιο του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι και των αλλαγών που επήλθαν σε αυτόν με τον Νόμο 4623/2019.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα εστιάσουν σε θέματα που αφορούν το πλαίσιο λειτουργίας και απασχολούν την καθημερινότητα της χρηματο-οικονομικής διοίκησης στους ΟΤΑ, όπως δανειοληπτική δυνατότητα, χρηματοδοτήσεις, κανονιστικό πλαίσιο, ελεγκτικές διαδικασίες, ψηφιακές εφαρμογές, και θέματα που εν γένει απασχολούν την λειτουργία της οικονομικής υπηρεσίας στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν ως ομιλητές, συντονιστές και συμμετέχοντες αιρετοί, τεχνοκράτες (Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Μέλη Δημοτικών Συμβουλίων, Γενικοί & Εκτελεστικοί Γραμματείς Δήμων & Περιφερειών, Επιστημονικοί και Ειδικοί Σύμβουλοι & Συνεργάτες ΟΤΑ) και υπηρεσιακά στελέχη της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού, καθώς και στελέχη Υπουργείων με συναφείς αρμοδιότητες με τους ΟΤΑ. Αναμένεται να κατατεθούν 41 εισηγήσεις από αιρετούς, από ακαδημαϊκούς, από στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, όπως και από ειδικούς επιστήμονες και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις εισηγήσεις αυτές θα συντονίσουν 22 ειδικοί επιστήμονες και αιρετοί στα αντίστοιχα θέματα.

Δήλωση Προέδρου Πανελλήνιας Ένωσης Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», Δρ. Μιχάλη Χρηστάκη:

«Η καθημερινότητα της χρηματο-οικονομικής διοίκησης και διαχείρισης στους ΟΤΑ είναι ίσως το πλέον καταλυτικό στοιχείο σε μία ορθολογική δημοτική διοίκηση με στοιχεία αναπτυξιακού σχεδιασμού και ισορροπημένης κατανομής των δημοτικών βαρών. Η κατάλληλη πληροφόρηση και γνώση, η απαραίτητη τεχνογνωσία, η ανταλλαγή καλών πρακτικών σε θέματα όπως: η δανειοληπτική δυνατότητα, οι χρηματοδοτήσεις, το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο, οι ελεγκτικές διαδικασίες, οι ψηφιακές εφαρμογές, είναι άκρως πολύτιμη, καθώς τα θέματα αυτά απασχολούν με μεγάλη συχνότητα την λειτουργία της οικονομικής υπηρεσίας στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συμβάλουν καταλυτικά στην υποστήριξη αιρετών, τεχνοκρατών και υπηρεσιακών στελεχών των ΟΤΑ. Η Γνώση είναι Δύναμη.»

Δήλωση Δημάρχου Ναυπακτίων, κ. Βασιλείου Γκίζα:

«Η επιλογή της διεξαγωγής του Επιστημονικού Συνεδρίου για τα Οικονομικά Θέματα των ΟΤΑ από την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον Φορέα Επιμόρφωσης Στελεχών της Αυτοδιοίκησης FORUM Training & Consulting, και η συνδιοργάνωσή του με τον Δήμο μας, στην πόλη της Ναυπάκτου αποτελεί κομβικό γεγονός για την μετάδοση της γνώσης και στις πόλεις της περιφέρειας. Η συνδιοργάνωση αυτή θέτει τα θεμέλια μίας συνεργασίας με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης προς όφελος εργαζομένων και πολιτών.

Είμαι βέβαιος για την επιτυχή διεξαγωγή των εργασιών του Συνεδρίου, που εστιάζει σε ένα διαχρονικά επίκαιρο, σημαντικό και ευαίσθητο θέμα που αφορά την οικονομική διαχείριση και λειτουργία των Δήμων μας, ειδικότερα μετά τις πρόσφατες νομοθετικές αλλαγές. Παράλληλα, ευελπιστούμε το Συνέδριο αυτό να αποτελέσει πεδίο ανταλλαγής καλών πρακτικών και δημιουργίας δικτύων μεταξύ των στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας με σημείο αναφοράς την Ναύπακτο.»

Για κάθε περαιτέρω πληροφορία ή τυχόν διευκρίνιση:

Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων ΤΑ ‘Κλεισθένης’: Τηλ. 213-2025845 & 213-2025853 & Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Δήμος Ναυπάκτου: Τηλ: 2634-360101 & Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Forum Training: Tηλ. 213-0716370 & -380 & Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..


Άρθρωση Θεματικών Συνεδριών & Θεματικών Εργαστηρίων Συνεδρίου

(1η Ετήσια Συνάντηση Προϊσταμένων Οικονομικών Υπηρεσιών ΟΤΑ)

Παρασκευή - Σάββατο, 1-2 Νοεμβρίου 2019

ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2019

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδος,

Ι. Αποκαύκου 16, Ναύπακτος ΤΚ 303 00

09:00 – 09:30

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Ολομέλεια

Χαιρετισμοί Φορέων Διοργάνωσης

09:30 – 09:50

Χαιρετισμοί Επισήμων

09:50 – 10:20

Κήρυξη Έναρξης Εργασιών & Κεντρική Ομιλία

Σύσταση Δικτύου Τεχνογνωσίας για Προϊσταμένους Οικονομικών Υπηρεσιών ΟΤΑ

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ολομέλεια

10:30 – 12:00

1η Συνεδρία: Δανειοληπτική Δυνατότητα & Χρηματο-Οικονομική Ρευστότητα

12:00 – 13:30

2η Συνεδρία: Κανονιστικό Πλαίσιο για την Οικονομική Διαχείριση

13:30 – 15:00

3η Συνεδρία: Ελεγκτικές Διαδικασίες στην Οικονομική Διοίκηση

15:00 – 15:30

Διακοπή Εργασιών

15:30 – 17:30

Επίσκεψη στο Εκθεσιακό Κέντρο της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου (Χαρίλαος Τρικούπης)

Περπάτημα στο Κατάστρωμα της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου (Χαρίλαος Τρικούπης)

17:30 – 19:00

4η Συνεδρία: Καινοτομίες στην Οικονομική Υπηρεσία

19:00 – 20:30

5η Συνεδρία: Ψηφιακές Εφαρμογές Οικονομικών Διαδικασιών

 20:30 – 21:30

Υποδοχή από Δήμαρχο στο Δημαρχείο του Δήμου Ναυπάκτου, Λεωφόρος Ιλάρχου Τζαβέλα 37, Ναύπακτος

ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2019

2ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου, Νικολάου Τσάρα 9, Ναύπακτος, ΤΚ 303 00

09:00 – 10:00

Επίσκεψη στον Πύργο Μπότσαρη στην Ναύπακτο

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Σε 4 Αίθουσες

10:00 – 12:30

1ο Θεματικό Εργαστήριο: Νομοθεσία & Έλεγχος Δημοσίων Συμβάσεων (Αίθουσα Α)

10:00 – 12:30

2ο Θεματικό Εργαστήριο: Διαδικασίες & Εσωτερικός Έλεγχος (Αίθουσα Β)

10:00 – 12:30

3ο Θεματικό Εργαστήριο: Έσοδα & Ανταποδοτικά Τέλη (Αίθουσα Γ)

10:00 – 12:30

4ο Θεματικό Εργαστήριο: Διαχείριση & Εκκαθάριση Δαπανών (Αίθουσα Δ)

12:30 – 13:00

Βραβεύσεις   σε   Προϊσταμένους   Οικονομικών  Υπηρεσιών   Δήμων   (ανά   Κατηγορία Καινοτομίας)

13:00 – 16:00

Επίσκεψη στο Βενετσιάνικο Κάστρο στην Ναύπακτο

Λήξη Συνεδρίου

 

Διαβάστηκε 575 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 15:19
Συντακτική Ομάδα του AgrinioBestOf.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Προσθήκη σχολίου

Οι διαχειριστές της παρούσας Ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να δημοσιοποιούν ή οχι τα σχόλια σας. Θα δημοσιεύονται μόνο τα σχόλια που τηρούν τους κανόνες της ευπρέπειας και καλής συμπεριφοράς. Κατά προτίμηση προτιμήστε να γράφετε Ελληνικά.

Τελευταία Άρθρα στην ίδια Ενότητα

Τελευταία Άρθρα απο όλες τις Ενότητες

eklogesdytika banner final

FRIGO TOOLS BANNER SIDE

FRIGO TOOLS BANNER SIDE

COFFEE SIR

25 SECONDS CAFE

magnitaki

ATHOS CAFE NEW

grivaswines

καρβουνα καυσοξυλα pellet βασιλακας

mpampatsikos

dimitra greka

manikas

6p banner

kostopoulou

wineoutlet banner 300x180

vivlio life

fit ems gym

agrinio kathariotita 2

agrinio kathariotita 1

ESA AGRINIOY sthrizoyme thn topikh agora

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα που ενδιαφέρουν

Γενικά και Αόριστα

Προτεινόμενα

  • 1