Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  6:39 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 10:54

Δωρεάν εκπαίδευση νέων κτηνοτρόφων από το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Δήμος Αγρινίου  συμμετέχει στο πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» που δίνει τη δυνατότητα σε νέους κτηνοτρόφους 18-45 ετών να παρακολουθήσουν δωρεάν προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης στην Αιγοπροβατοτροφία & Γαλακτοκομία Τυροκομία.

Το πρόγραμμα αφορά στην εντατική εκπαίδευση 20 νέων ανθρώπων από την  Αιτωλοακαρνανία, που θέλουν να ασχοληθούν ή ασχολούνται με την κτηνοτροφία. Στόχος είναι η ενίσχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους σε τομείς κλειδιά της αιγοπροβατοτροφίας για την ανάκαμψη της τοπικής και της εθνικής οικονομίας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού στον τομέα της αιγοπροβατοτροφίας σχεδιάζεται και υλοποιείται από έμπειρους καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με επικεφαλής τον κ. Γ. Παπαδομιχελάκη από το Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και με την ευγενική υποστήριξη του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Δυτικής Ελλάδας, του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου και του Συνδέσμου Γεωπόνων Ν. Αιτωλίας και Ακαρνανίας σε τεχνικά θέματα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Αιγοπροβατοτροφίας & Γαλακτοκομίας-Τυροκομίας θα αρχίσει το Μάρτιο του 2020 και θα διαρκέσει συνολικά 80 ώρες, εκ των οποίων οι 40 ώρες θα είναι θεωρία (εκτροφή και διατροφή αιγοπροβάτων, τεχνολογία γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, οικονομικά και νομοθετικά θέματα) και οι 40 ώρες θα είναι πρακτική άσκηση (σε μονάδα επεξεργασίας και μεταποίησης αιγοπρόβειου γάλακτος, σε ειδικές εφαρμογές ελέγχου του κόστους διατροφής και των δαπανών παραγωγής και σε παρασκευαστήριο ζωοτροφών).

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Σεμιναρίων της Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου (Πλατεία Δημάδη).

Στο τέλος του προγράμματος δίνεται Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την αίτηση συμμετοχής για το πρόγραμμα «Αιγοπροβατοτροφία & Γαλακτοκομία-Τυροκομία» στο ακόλουθο link:

https://www.generationag.org/aigoprobatotrofia-galaktokomia-tyrokomia

Καταληκτική ημερομηνία αίτησης συμμετοχής: 15 Νοεμβρίου 2019.

Περισσότερες πληροφορίες:

Άρτεμις Ρήγου

Γραφείο Διαχείρισης Φυσικού έργου (PMO) Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιερά οδός 75, Αθήνα, 11855, τηλ. 210-5294963, 210-5294964.

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», είναι μια πρωτοβουλία ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των νέων στον αγροδιατροφικό τομέα, της οποίας ηγείται το Πανεπιστήμιο Rutgers σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Διαβάστηκε 1036 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία