Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  6:14 πμ
 
wm small
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 12:35

«Άρωμα» Αγρινίου στην εκπομπή «Το Αλάτι της Γης»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αυτή την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 στην ΕΡΤ1, ώρα 13:00-15:00 – Με του «Κυρατζήδες» στην Πίνδο (ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ)

Από τον Οκτώβριο η αγαπημένη σειρά εκπομπών «Το Αλάτι της Γης» επιστρέφει με νέα επεισόδια! Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 13:00-15:00, ο Λάμπρος Λιάβας και το «Αλάτι της Γης» μας ταξιδεύουν στη μουσική παράδοση της Πίνδου και της στεριανής Ελλάδας, παρέα με μιαν ομάδα από εξαιρετικούς νέους δεξιοτέχνες, τους «Κυρατζήδες».

Ενεργοί μουσικοί σε γλέντια και σε πανηγύρια, επέλεξαν το όνομα του συγκροτήματος από τους πλανόδιους πραματευτάδες που, ξεκινώντας από την Πίνδο, διέτρεχαν με τα καραβάνια τους τα Βαλκάνια μεταφέροντας τραγούδια και σκοπούς.

Στους «Κυρατζήδες» συμμετέχουν οι: Δημήτρης Μπρέντας (κλαρίνο), Νίκος Σκαφίδας (βιολί-τραγούδι), ο Αγρινιώτης Νίκος Αγγελόπουλος (λαούτο), Αλέξης Νόνης (κρουστά) και Αχιλλέας Χαχάμης (τραγούδι). Καλεσμένος τους στην εκπομπή είναι ο συνεργάτης και δάσκαλός τους Χρίστος Τσιαμούλης (ούτι-τραγούδι).
Χορεύουν φίλοι των «Κυρατζήδων» από τα χωριά Πύρρα Τρικάλων και Βαλαώρα Ευρυτανίας, καθώς και μέλη από το Εθνομουσικολογικό Ίδρυμα «Πέτρος Ζήσης» του Χαλανδρίου (επιμέλεια: Νίκος Θωμάς).

Έρευνα-Κείμενα-Παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας

Σκηνοθεσία: Μανώλης Φιλαϊτης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Σταμάτης Γιαννούλης
Εκτέλεση παραγωγής: FOSS ON AIR

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1014 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.