Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:17 μμ
 
wm small
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 11:52

Εκδήλωση στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου για την Χαρακτική τέχνη (Παρ 25/10/2019)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου σε συνεργασία με το 2ο ΓΕΛ Μεσολογγίου και το 2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με επίσημη προσκεκλημένη την Επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, της Σχολής Καλών Τεχνών, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κα Ράνια Σταθοπούλου με θέμα “Η αντίσταση των καλλιτεχνών. Η τέχνη της Χαρακτικής στον πόλεμο του ’40 και στην Κατοχή”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και ώρα 09:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου και θα είναι ανοικτή για το κοινό.

Η Ράνια Σταθοπούλου γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης-Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής Αθήνας και της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με ειδικότητα στη Χαρακτική. Από το 2002 διδάσκει χαρακτική στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Σήμερα βρίσκεται στη βαθμίδα του Επίκουρου καθηγητή. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στα Ιωάννινα , στην Αθήνα στο Αγρίνιο και αλλού. Επίσης έχει δώσει διαλέξεις πάνω σε θέματα που αφορούν την Τέχνη αλλά και την ζωή, σε συνέδρια, στο Πανεπιστήμιο, σε σχολεία και σε άλλους φορείς.

https://gym-kall-mesol-new.ait.sch.gr/?p=171

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 850 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.