Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  3:11 μμ
 
wm small
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 09:57

Ολοκληρώνεται η συντήρηση στο δρόμο Θέρμο – Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Γράφει ο Κώστας Φ. Μαραγιάννης, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θέρμου

Ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες η συντήρηση του οδικού άξονα Θέρμο – Αγρίνιο και ήδη έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στο τμήμα Θέρμο – Μυρτιά με δημιουργία νέου ασφαλτοτάπητα στο μεγαλύτερο μέρος του δρόμου και στα επίμαχα και επικίνδυνα σημεία στα οποία το οδόστρωμα είχε καταστραφεί.

Η εργολαβική εταιρεία «ΟΔΟΣ», με τα σύγχρονα μηχανήματά της, έκανε άριστη δουλειά, αφού αφαίρεσε τον καταστραμμένο ασφαλτοτάπητα και τόσο η ποιότητα όσο και η ποσότητα της τοποθετούμενης ασφάλτου είναι πολύ καλή. Το νέο οδικό δίκτυο θα έχει ζωή πολλών ετών, αν φυσικά δεν εμφανιστεί κάποια εταιρεία και αρχίσει πάλι να ξηλώνει το οδόστρωμα.

Ήδη η εργολαβική εταιρεία συνεχίζει την ασφαλτόστρωση σε τμήματα του δρόμου μετά την Παντάνασσα και στην είσοδο της Παραβόλας. Από το υπόλοιπο προφανώς του ποσού που έχει μείνει, θα εξαρτηθεί η έκταση των ασφαλτοστρώσεων στο τμήμα μετά την Παραβόλα που σε αρκετά σημεία έχει σοβαρά προβλήματα.

Πρόκειται για εκτέλεση της εργολαβίας ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ Ε.Ο. 38 «ΑΓΡΙΝΙΟ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ» και «ΑΓΡΙΝΙΟ – ΘΕΡΜΟ», ύψους 2.500.000 ευρώ, που εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τον πρώην Υπουργό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Σπίρτζη και ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας ,το Φεβρουάριο του 2017 και ο πρώην Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Το ενδιαφέρον της προηγούμενης κυβέρνησης για το οδικό δίκτυο του ορεινού όγκου του Δήμου Θέρμου εκδηλώθηκε με χρηματοδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ, πολλές από τις οποίες θα εκτελεστούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Χρηματοδοτήσεις που πρέπει να τονίσουμε δεν είδε η περιοχή μας την εποχή της ανάπτυξης που τα χρήματα έρρεαν κατά εκατομμύρια για έργα και υποδομές σε όλη την Ελλάδα.

Περιμένουμε από τη νέα κυβέρνηση τις νέες χρηματοδοτήσεις και τις εντάξεις και άλλων οδικών αξόνων της ορεινής περιοχής, ώστε να ολοκληρωθεί η σύνδεση των ορεινών Κοινοτήτων και των συνοικισμών με άσφαλτο.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 5267 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.