Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 09:56

Στο πλευρό της Συντονιστικής Ομάδας Βάλτου ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με την συντονίστρια του πολιτιστικού προγράμματος «Βάλτος & Επανάσταση», Παρθενία Χαρίτου, συναντήθηκε ο δήμαρχος Αμφιλοχίας, Γιώργος Κατσούλας, το απόγευμα της Κυριακής 13 Οκτωβρίου 2019. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για όσα έχουν ήδη γίνει αλλά και ο προγραμματισμός για τα ακόμη περισσότερα που απαιτούνται ώστε το 2021 να πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Ιστορίας του τόπου μας.

Ο κύριος Κατσούλας δήλωσε όχι μόνο συνεργάτης αλλά και ένθερμος υποστηριχτής «για κάθε αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή του δήμου», κάτι το οποίο άλλωστε αποτέλεσε και κεντρικό προεκλογικό του σύνθημα.

Η κα Χαρίτου από πλευράς της, έχοντας ήδη πλούσια πολιτιστική δράση σε σπουδαίες για τον τόπο εκδηλώσεις που έχουν λάβει χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Κοιλάδας του Αχελώου και του Ινάχου, συνεχίζει σε συνεργασία με το δήμο Αμφιλοχίας,αλλά και πολλούς ακόμη εθελοντές, την προετοιμασία των ημερίδων που θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο του 2020 σε χωριά του Ορεινού Βάλτου.

Μέσα από αυτές τις ημερίδες θα αναδειχθεί η ιστορική κληρονομιά της περιοχής η οποία συγκεντρώνει μέγιστο ενδιαφέρον μια και είναι πολλά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα και καθόρισαν την εξέλιξη του αγώνα του 1821 για την απελευθέρωση.
Χαρακτηριστικό αλλά παραγνωρισμένο είναι εξάλλου το γεγονός της έμπνευσης της Γαλανόλευκης σημαίας μας από τον Βαλτινό αγωνιστή Γιάννη Σταθά. Ο τόπος του Βάλτου είναι γεμάτος ιστορικά συμβάντα, όπως η πρώτη μάχη της επανάστασης στην Γέφυρα της Τατάρνας στις 22 Μαρτίου του 1821, η αποκλίστρα/καταφύγιο της Μηλιάς πίσω απ’ την Καλάνα που φιλοξένησε τις χιλιάδες άμαχες οικογένειες των αγωνιστών, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των ντόπιων εκείνων που έπεσαν στον αγώνα για την ελευθερία.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι όχι μόνο η ανάδειξη και η προβολή όλων των ιστορικών συμβάντων μέσα από τις ημερίδες και το συνέδρειο, αλλά η συμπερίληψη και καταχώρηση αυτών στα πρακτικά της εθνικής εκδήλωσης «Ελλάδα 2021».

Επιπλέον, στη συνάντηση συζητήθηκαν κι άλλα σημαντικά θέματα τα οποία η εθελοντική ομάδα προωθεί, όπως «Τα μονοπάτια πολιτισμού», οι προσεχείς εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, η δημιουργία ενός πλήρους τουριστικού οδηγού για ολόκληρο τον Δήμο Αμφιλοχίας, και οι προϋποθέσεις τουριστικής ανάκαμψης του τόπου.

Απόστολος Κ. Καρακώστας

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 779 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.