Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 21:17

Συνάντηση εκπροσώπων του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας για την αναχαίτιση εισόδου της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 συνάντηση μεταξύ του προέδρου του Τμήματος Μεταποίησης του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Σίμου Στεργίου και του μέλους του Δ.Σ. Κωνσταντίνου Κιτσοπάνου με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρο Βασιλόπουλο.

Συζήτησαν ενδελεχώς θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση, δίνοντας μεγάλη έμφαση σε ένα πολύ σημαντικό θέμα που απασχολεί τις χοιροτροφικές μονάδες της περιοχής μας στην αφρικανική πανώλη των χοίρων (ΑΠΧ), η οποία αποτελεί μία από τις ασθένειες των χοίρων με την υψηλότερη θνησιμότητα και στην αναγκαιότητα λήψης αυστηρών μέτρων πρόληψης εισόδου της ΑΠΧ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στη χώρα γενικότερα.

Εκτός από τον αντίκτυπο στην υγεία των ζώων και στην παραγωγικότητα των εκτροφών, η ΑΠΧ έχει σημαντικό αντίκτυπο στο παγκόσμιο εμπόριο χοίρων και των προϊόντων του χοιρινού κρέατος. Συνεπώς, η ΑΠΧ και με βάση τα νεότερα δεδομένα εξάπλωσής της σε Ευρώπη (Βουλγαρία, Βέλγιο) και Ασία (Κίνα), αποτελεί σημαντική απειλή για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια.

Επισημάνθηκε ότι η ελληνική χοιροτροφία αποτελεί έναν από τους δυναμικότερους κλάδους της αγροτικής μας οικονομίας, με υψηλό κύκλο εργασιών και εκατοντάδες θέσεις εργασίας και μετά την αναφορά περιστατικών της νόσου στη γειτονική Βουλγαρία με την οποία υπάρχει έντονη εμπορική δραστηριότητα, η χώρας μας θα πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 893 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.