Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  8:32 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 21:01

Η Αιτωλοακαρνανία, το διπλό μπάσκετ στην Α2 και το κοινωνικό ενδιαφέρον…

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα βλέμματα ειδικά στο Αγρίνιο έχουν μέρες που στράφηκαν προς το ποδόσφαιρο και το τι θα γίνει με την διαχείριση της κρίσης στον Παναιτωλικό.

Κακά τα ψέματα, το ποδόσφαιρο και η πρώτη κατηγορία κάνουν άλλου είδους συζήτηση δημιουργούν άλλη ίντριγκα. Κυρίως στα social media όπου γίνεται και όλο το παιχνίδι πλέον.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνει τίποτε άλλο. Ο φίλαθλος της περιοχής ξέρει καλά πως για πρώτη φορά η Αιτωλοακαρνανία έχει δύο ομάδες στην Α2 κατηγορία του μπάσκετ και μάλιστα μια χαρά ομάδες! Αυτό έχει και κοινωνικό ενδιαφέρον.

Αμφότερες ξεκίνησαν με δύο νίκες(μια εντός και μία εκτός) κι αν για τον Χαρίλαο Τρικούπη του Μεσολογγίου ήταν κάτι αναμενόμενο, γιατί η ομάδα έχει φτιαχτεί για ψηλά, για τον Α.Ο. Αγρινίου όσα έχουν δει οι φίλαθλοι φτιάχνει την φαντασία και την όρεξη.

Η ομάδα του Αγρινίου μπορεί να μην σκοτώνει με τους παίκτες που διαθέτει αλλά εκπέμπει μια υγεία και μια προσήλωση στο πλάνο του προπονητή, παρουσιάζοντας ένα σύνολο από εκείνα που ξετρελαίνουν τους μπασκετικούς. Μια «κολεγιακή» ομάδα, κατά κάποιο τρόπο, όπου ο ένας «πεθαίνει» για τον άλλο, ενώ αυτό που λέει ο προπονητής εφαρμόζεται στο ακέραιο. Αυτό δεν παράγει μόνο ηρωισμό αλλά έχει και καλό αποτέλεσμα, που ξεκινάει φυσικά από την αφοσίωση στην άμυνα.

Η πρόεδρος του Χαρίλαου Τρικούπη έλεγε τις προάλλες, πριν την νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό, ότι και η δική της ομάδας νιώθει πως υπάρχουν δύο πρεσβευτές του μπάσκετ στα μέρη μας. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει όταν παίξουν μεταξύ τους αλλά είναι η πρώτη φορά που δυο διαφορετικά πρότζεκτ από Αγρίνιο και Μεσολόγγι τρέχουν παράλληλα με καλά λόγια το ένα για το άλλο.

Επιτέλους, η περιοχή αποκτά επίπεδο και στο μπάσκετ. Πρόβλημα έχει, ιδίως στο Αγρίνιο, με τα κλειστά γυμναστήρια βέβαια, αλλά χρειάζεται και υπομονή. Και πρωτοβουλίες από τους έχοντες τα γένια και τα χτένια, παράγοντες, ομάδες και εκλεγμένους.

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 4807 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα