Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019 19:30

Παναιτωλικός: Τα άκρα του καλούνται να… δηλώσουν παρών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα  «καναρίνια» δεν παίρνουν επιθετικές βοήθειες από τα «φτερά» τους και για αυτό δημιουργούν λίγες φάσεις 

Κομβική είναι η διακοπή που διανύουμε για τον Παναιτωλικό. Τα «καναρίνια» πήραν στη Λαμία τον πρώτο βαθμό της σεζόν, όμως φυσικά δεν φτάνει. Καλούνται να βελτιωθούν και να βρουν τι φταίει που η ομάδα παρουσιάζεται «ακίνδυνη». Μετά από 6 ματς οι «κυανοκίτρινοι» έχουν δημιουργήσει μόλις 34 τελικές, επίδοση που τους φέρνει στην 13η θέση της σχετικής λίστας, πάνω μόνο από τον Πανιώνιο (32). Μία προφανής απάντηση στο πρόβλημα είναι η φτωχή συνεισφορά των ακραίων τους, τόσο στο εκτελεστικό, όσο και το δημιουργικό σκέλος.
Ταλέντο υπάρχει, όμως η τετράδα των Αριγίμπι, Ντίας, Ντουάρτε, Ρομάν (αναφέρονται με αλφαβητική σειρά), δεν το έχει βγάλει στο γήπεδο. Είναι χαρακτηριστικό πως αθροιστικά μετρούν μαζί μόνο μία ασίστ, εκείνη που έβγαλε ο πρώτος στο ντεμπούτο του στην Κρήτη, όπου και σκόραρε ο Μοράρ. Γενικότερα ο 24χρονος δείχνει ως ο πιο δραστήριος, αφού παίρνει πρωτοβουλίες, διαθέτει καλό πόδι (κοντά στο 50% τα εύστοχα γεμίσματά του) και είναι ο μόνος που κάνει αισθητή την παρουσία του στα αντίπαλα καρέ (π.χ. πρώτο ημίχρονο κόντρα στην ΑΕΚ, η μεγάλη χαμένη ευκαιρία της Λαμίας, την οποία ο ίδιος δημιούργησε).
Αντίθετα ο κάπτεν και περσινός MVP παρουσιάζεται, μέχρι στιγμής, σκιά του εαυτού του. Ο Ουρουγουανός ξέρει μπάλα, ωστόσο η ως τώρα εικόνα του βάζει στην εξίσωση το ενδεχόμενο επιστροφής του στον άξονα, εκεί όπου πέρσι έκανε πολύ καλά παιχνίδια. Δεν έχει εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του και απειλεί λίγο, αν και ως ελαφρυντικό για εκείνον λογίζεται το… ξύλο που τρώει. Με 19 κερδισμένα φάουλ είναι μακράν ο πρώτος παίκτης στη σχετική κατηγορία των «κυανοκίτρινων».
 
 
Την ίδια στιγμή ακόμα δεν έχει καταστεί εφικτό να δούμε ουσιαστικά τον Ρομάν. Ο Ισπανός ήταν θετικός στην πρεμιέρα της Τούμπας όμως τραυματίστηκε, επέστρεψε ως αλλαγή στο Περιστέρι όπου έπαιξε λίγο και πάνω που πήγε να πάρει ρυθμό και έγινε ξανά βασικός, κλήθηκε να παίξει στο «βαρύ» τερέν της Λαμίας. Ο 26χρονος ήταν λογικό να «μπλοκάρει». Βέβαια και εκείνος καλείται να ανεβάσει την απόδοσή του.
Οσο για τον Ντουάρτε, πρόκειται για τον βενιαμίν της… παρέας, που κακά τα ψέμματα ξεκίνησε τη σεζόν ως 4ος, αλλά ήδη για διάφορους λόγους έχει παίξει αρκετά. Επί χάρτου από τον 20χρονο υπάρχουν οι λιγότερες… απαιτήσεις, αλλά εκείνος ανέβασε τον πήχη με την εικόνα του στο φινάλε της περασμένης σεζόν. Αυτόματα και εκείνος παίρνει κάτω από τη βάση.
Η ουσία είναι πως τα «φτερά» των «κυανοκίτρινων» θα πρέπει άμεσα να «μπουν» στο παιχνίδι, καθώς η συνολική τους συγκομιδή (0 γκολ, 1 ασίστ, μόλις 9 τελικές και μόνο 7 εύστοχα γεμίσματα) δεν αντικατοπτρίζει τόσο την αξία τους, όσο βέβαια και εκείνη του Παναιτωλικού.
ΤΑ «ΚΥΑΝΟΚΙΤΡΙΝΑ» ΑΚΡΑ
ΠΑΙΚΤΗΣ ΛΕΠΤΑ ΓΚΟΛ/ΑΣΙΣΤ ΤΕΛΙΚΕΣ ΓΕΜΙΣΜΑΤΑ
Ντίας 512′ 0/0 3 1/3
Αριγίμπι 264′ 0/1 3 5/11
Ντουάρτε 217′ 0/0 2 1/3
Ρομάν 169′ 0/0 1 0/3

gazzetta.gr

Διαβάστηκε 1198 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.