Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:03 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 10:15

Αυτοί είναι οι νέοι Υποδιοικητές των ΥΠΕ – Όλα τα ονόματα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Θέσεις αναλαμβάνουν πια και οι νέοι Υποδιοικητές των ΥΠΕ (Υγειονομικές Περιφέρειες) καθώς ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προχώρησε στον διορισμό των περισσότερων Υποδιοικητών.

Να σημειωθεί ότι για τους Υποδιοικητές των ΥΠΕ δεν απαιτείται έγκριση από τη Βουλή όπως συμβαίνει με τους Διοικητές. Ο διορισμός αλλά και η έγκριση των Διοικητών των ΥΠΕ είχαν προηγηθεί. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: «Ιδού οι νέοι Διοικητές των ΥΠΕ! Όλα τα ονόματα»

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας διόρισε τους 6 από τους 7 νέους Υποδιοικητές των ΥΠΕ με εξαίρεση εκείνον της 3ης ΥΠΕ. Υπολείπονται και άλλα ονόματα που θα αναλάβουν τη θέση του δεύτερου Υποδιοικητή, τα οποία όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, αναμένονται ακόμη και εντός της ημέρας.

Κυριαρχούν οι γιατροί
Αξιοσημείωτο είναι πάντως πως τα περισσότερα πρόσωπα που αναλαμβάνουν τις θέσεις των Υποδιοικητών των ΥΠΕ, είναι γιατροί στο επάγγελμα με πολλούς από αυτούς να έχουν εργασθεί στο δημόσιο σύστημα.

Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω ποιοι αναλαμβάνουν στις θέσεις των ΥΠΕ

1η ΥΠΕ (Αττικής)

Μαρία Οικονόμου (αντικαθιστά την Χρυσάνθη Κισκίρα).
Η κ.Οικονόμου είναι Πτυχιούχος της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιώς, ενώ θα είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με διετή θητεία.

2η ΥΠΕ (Πειραιώς και Αιγαίου)

Περικλής Αλεβίζος (αντικαθιστά τον Αντύπα Γεωργίου)
Ο κ.Αλεβίζος είναι είναι Πτυχιούχος Φαρμακευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ και θα είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με διετή θητεία.

3η ΥΠΕ

Παραμένουν κενές οι θέσεις των δύο Υποδιοικητών και αναμένεται να ανακοινωθούν άμεσα.

4η ΥΠΕ (Μακεδονίας και Θράκης)

Η κ.Χατζοπούλου είναι πτυχιούχος Γενικής Ιατρικής του πανεπιστημίου “Carol Davila” του Βουκουρεστίου- Ρουμανία και επίσης θα είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με διετή θητεία. Η νέα Υποδιοικήτρια είναι γνωστή γιατρός στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά και επιστημονικά μέσα από τα όργανα των Γενικών Γιατρών.

5η ΥΠΕ (Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας)

Ηλίας Τσιαούσης (αντικαθιστά την Παρασκευή Ζάζα)
Ο κ.Τσιαούσης είναι Γενικός Γιατρος, Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Φιλιππούπολης στην Βουλγαρία και θα είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με διετή θητεία.
Είναι επίσης Γ.Γ. της Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής.Στην 5η ΥΠΕ διορίζεται ήδη και ο δεύτερος Υποδιοικητής που είναι ο Σταύρος Παπαγεωργίου (αντικαθιστά τον Δημήτρη Δημητριάδη).
Είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ ενώ είναι ιδιαίτερα δραστήριος πολιτικά, αφού έχει υπάρξει αντιδήμαρχος ενώ ήταν και υποψήφιος στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.Ο κ.Παπαγεωργίου είναι επίσης γνωστός στη Θεσσαλία για τον αγώνα του για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες καθώς και ο ίδιος είναι άτομο με αναπηρία. Θα είναι στην 5η ΥΠΕ πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με διετή θητεία.

6η ΥΠΕ (Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας)

1ος Υποδιοικητής: Παναγιώτης Μάλλιος (αντικαθιστά τον Δημήτρη Κωστακιώτη)
Ο κ. Μάλλιος είναι Πτυχιούχος Ιατρικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Σπουδών της Ρώμης “La Sapienza” στην Ιταλία, ενώ επίσης θα είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με διετή θητεία.

2ος Υποδιοικητής: Ιωάννης Νικόπουλος (αντικαθιστά τον Μιλτιάδη Ζαμπάρα)
Ο κ. Νικόπουλος είναι Πτυχιούχος Ιατρικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Σπουδών της Ρώμης “La Sapienza” στην Ιταλία και θα είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με διετή θητεία.

7η ΥΠΕ

Και στην 7η ΥΠΕ δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί τα ονόματα των δύο νέων Υποδιοικητών και αναμένονται άμεσα.

www.healthreport.gr

Διαβάστηκε 1219 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.