Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:09 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 21:21

Άγιος Παΐσιος: Γιατί τόση "λατρεία" στο πρόσωπό του παγκοσμίως - Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Άγιος Παΐσιος: Γιατί τόση "λατρεία" στο πρόσωπό του παγκοσμίως

Ο Γέροντας Παΐσιος και νύν Άγιος Παΐσιος είναι μια μορφή που έζησε πριν λίγα χρόνια. Με τη Χάρη του Θεού βοήθησε αρκετό κόσμο που τον επισκεπτόντουσαν τόσο στο Άγιο Όρος όσο και στο Ησυχαστήριο στη Σουρωτή που έμενε τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Η φήμη του εξαπλώθηκε σε όλη την Οικουμένη. Σε πάρα πολλές γλώσσες κυκλοφόρησαν βιβλία με τη ζωή του και τις διδαχές του. Θα λέγαμε μια "λατρεία" στο πρόσωπό του παγκοσμίως και ταυτόχρονα ένας Άγιος που είναι παρεξηγημένος.

Στο βίντεο ομιλεί για την ζωή του Αγίου Παϊσίου ο Αρχιμ. Χριστόδουλος Αγγελόγλου, Πνευματικός και Λειτουργός του γυναικείου Ιερού Ησυχαστηρίου Παναγία η Φοβερά Προστασία που βρίσκεται στη Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής. Ο Αρχιμ. Χριστόδουλος Αγγελόγλου έζησε κοντά στον Άγιο Παΐσιο 12 χρόνια. Ίσως ο μοναδικός που γνωρίζει πολύ καλά τον Άγιο Παΐσιο και ίσως ο μοναδικός που γνωρίζει τις απόψεις και το τι έχει πει ο Άγιος Παΐσιος.

 

Διαβάστηκε 1326 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.