Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  9:17 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 18:12

Super League 1: Τι «καίγονται» να αλλάξουν οι τέσσερις τελευταίοι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μετά τη διακοπή ο Αστέρας Τρίπολης θα παίξει, κατά σειρά, με Πανιώνιο, Λαμία, Παναιτωλικό, δηλαδή τις ομάδες που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις μαζί του και όλες καλούνται να βελτιωθούν άμεσα

Φτάσαμε στη 2η διακοπή και σταδιακά διαμορφώνεται ο χάρτης του νέου πρωταθλήματος. Φυσικά και είναι πάρα μα πάρα πολύ νωρίς, όμως επί χάρτου έχουμε μία τετράδα ομάδων που έμειναν πίσω. Πρόκειται για τον Πανιώνιο που ξεκίνησε τη σεζόν με «-6» και τώρα βρίσκεται στο «-2», τον Παναιτωλικό που έχει μόλις ένα βαθμό, τον Αστέρα της μίας νίκης και τη Λαμία των τεσσάρων ισοπαλιών.

Με γνώμονα τη συγκομιδή τους, οι παραπάνω ομάδες χρειάζονταν στον υπερθετικό βαθμό τη διακοπή. Οχι μόνο ώστε να διορθώσουν τα κακώς κείμενα, αλλά και επειδή αμέσως μετά θα υπάρχουν «εξάποντα» παιχνίδια, με τους Αρκάδες να αποτελούν τον κοινό τους παρανομαστή. Ο Αστέρας την επόμενη Κυριακή (20 του μηνός)θα παίξει στη Νέα Σμύρνη, αμέσως μετά θα υποδεχθεί τη Λαμία και στα «καπάκια» θα πάει Αγρίνιο. Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό πρόκειται για αναμετρήσεις όπου ο χαμένος θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση.

Ας δούμε λοιπόν τι καλούνται να αλλάξουν οι «πρωταγωνιστές» μας, δηλαδή το κομμάτι που μέχρι στιγμής φαίνεται πως υστερούν περισσότερο.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (-2)

Στο γήπεδο έχει πάρει 4 βαθμούς, αλλά το πρόσημο είναι αρνητικό ελέω του «-6» που ξεκίνησε τη σεζόν. Μέχρι στιγμής έχει χάσει, κατά σειρά, από Βόλο (2-1), ΠΑΟΚ (2-1), Παναθηναϊκό (1-0), ΟΦΗ (4-1), ενώ ενδιάμεσα επικράτησε της ΑΕΛ (1-0) και απέσπασε ισοπαλία (1-1) στη Λαμία. Ως το μεγάλο του μείον παρουσιάζεται η «παραγωγή» φάσεων. Σε 6 αγώνες έχει βγάλει μόλις 32 τελικές, δηλαδή 5,3 κατά μέσο όρο και στηρίζεται «αποκλειστικά», κακά τα ψέμματα, στον Αραμπούλι. Ο Γεωργιανός φορ συμμετείχε στα 4 από τα 5 γκολ του (3 προσωπικά+1ασίστ) και ουσιαστικά οι «κυανέρυθροι» απειλούν... μονόπατα. Με εκείνον. Καλούνται να αποκτήσουν επιθετικό πλουραλισμό και να φτιάχνουν περισσότερες φάσεις.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (1)

Μετά από 6 αγώνες μετρά 5 ήττες και μόλις την περασμένη Δευτέρα πήρε τον πρώτο βαθμό της σεζόν (0-0 στη Λαμία). Προηγουμένως είχε κατά σειρά ηττηθεί από ΠΑΟΚ (2-1), Ξάνθη (2-1), ΟΦΗ (3-1), ΑΕΚ (1-0), Ατρόμητο (2-0) και σε μεγάλο βαθμό ισχύουν για εκείνον ότι και για τον Πανιώνιο. Μετά τους Νεοσμυρνιώτες είναι η ομάδα με τις λιγότερες τελικές (34, κατά μέσο όρο 5,6), αλλά με μία σημαντικά διαφορά. Στην περίπτωση των «κυανοκίτρινων» λείπει η τελική πάσα. Πρόκειται για μία ομάδα που κρατά μπάλα, έχει κατοχή, φτάνει μέχρι τα αντίπαλα καρέ, όμως δεν κάνει το... κάτι παραπάνω ώστε να απειλήσει. Πλέον όλο το βάρος... έπεσε εκεί.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (3)

Η δεύτερη διακοπή της σεζόν τον βρίσκει με 5 ήττες και 1 νίκη, αφού έχασε από Ολυμπιακό (1-0), ΑΕΚ (3-2), Ξάνθη (2-1), ΟΦΗ (3-1), ΠΑΟΚ (2-1) και ενδιάμεσα κέρδισε τον Ατρόμητο (2-1). Από την ανάγνωση των αποτελεσμάτων γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ακόμη δεν έχει κάποιο μηδέν παθητικό στη σεζόν και εκεί καλείται να βελτιωθεί άμεσα. Διαθέτει μάλιστα, μαζί με τον Βόλο, τη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας (12 τέρματα) και είναι χαρακτηριστικό πως ήδη στα μετόπισθέν του αγωνίστηκαν 9 διαφορετικοί παίκτες, δείγμα πως αναζητά «χημεία» και ακόμη «ψάχνεται». Η ανασταλτική του λειτουργία του στερεί βαθμούς και άπαντες δουλεύουν για να βελτιωθούν.

ΛΑΜΙΑ (4)

Χωρίς νίκη στη σεζόν, τουλάχιστον δεν χάνει στο ΔΑΚ. Εκεί παραχώρησε ισοπαλίες σε Παναθηναϊκό (1-1), Ατρόμητο (2-2), Πανιώνιο (1-1), Παναιτωλικό (0-0), ενώ έχασε σε Φάληρο (2-0) και ΟΑΚΑ (2-0) από την ΑΕΚ. Και εκείνη «πονά» επιθετικά όπως ο Πανιώνιος και ο Παναιτωλικός, αλλά για διαφορετικούς λόγους από ότι οι άλλες ομάδες. Βγάζει φάσεις, έχει ήδη 51 τελικές στη σεζόν εκ των οποίων οι 22 ήταν κόντρα στα «καναρίνια», αλλά σκοράρει με το σταγονόμετρο. Είναι χαρακτηριστικό πως τα 2 από τα 4 τέρματά της ήταν απόρροια «καθαρού» λάθους που υπέπεσε ο αντίπαλος γκολκίπερ (ο Διούδης του Παναθηναϊκού και ο Κότνικ του Πανιωνίου) και τα υπόλοιπα προήλθαν σε στατική φάση (Σάλιακας απευθείας εκτέλεση φάουλ με Ατρόμητο, Τουράμ με πέναλτι στο ίδιο ματς). Μάλιστα στηρίζεται σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό στις «εμπνεύσεις» του Ρόμανιτς, που με τον Α ή Β τρόπο συμμετείχε στα 3 από τα 4 γκολ της (σκόραρε με Παναθηναϊκό, ενώ με Ατρόμητο κέρδισε το φάουλ και το πέναλτι που εκμεταλλεύτηκαν οι συμπαίκτες του). Τα παραπάνω δείχνουν πως υπάρχει «θέμα» στο εκτελεστικό και όχι δημιουργικό σκέλος και κακά τα ψέμματα, για μία ομάδα όπως εκείνη δεν είναι το πιο... απλό πράγμα να βγάζει 15 και 20 τελικές σε κάθε αγώνα. Ο όρος «τελειώνω τις φάσεις» έχει μπει για τα καλά στην... εξίσωση των προπονήσεών της.

gazzetta.gr

Διαβάστηκε 1054 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.