Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:59 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 14:19

Στην τελική ευθεία η ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην τελική ευθεία μπαίνει η ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων στην χώρα καθώς εχθές αργά το βράδυ κατατέθηκε στη βουλή ο νέος νόμος (14 άρθρα) με σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο. Οι περισσότερες αλλαγές είναι θετικές για την αγορά, όμως υπάρχουν και κάποια ερωτηματικά. Στο άρθρο θα δείτε αναλυτικά τις κατηγορίες άδειας, τις τιμές, την διάρκεια, την φορολογία των στοιχηματικών, πως λαμβάνονται οι άδειες, μέχρι πότε θα ισχύσει η μεταβατική περίοδος και τα σχόλια μας για τον νέο νόμο.

Κατηγορίες Άδειας διεξαγωγής

Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο υπάρχουν δύο ειδών άδειες:

Άδεια διεξαγωγής Διαδικτυακού Στοιχήματος

Άδεια διεξαγωγής λοιπών τυχερών παιγνίων (φρουτάκια, Live casino, poker κτλπ)

Τιμή άδειας διεξαγωγής

  • • Η τιμή της άδειας για διεξαγωγή Διαδικτυακού Στοιχήματος ορίζεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ (αντί για 4)
  • • Η τιμή της άδειας για διεξαγωγή λοιπών τυχερών παιγνίων ορίζεται στα 2 εκατομμύρια ευρώ (αντί για 1)

Το σχόλιο μας: Σαφώς οι παραπάνω αλλαγές είναι θετικές καθώς η χαμηλότερη τιμή για υπηρεσίες παροχής διαδικτυακού στοιχήματος θα προσελκύσει και άλλες στοιχηματικές του εξωτερικού. Πλέον είναι πολύ πιο εύκολο για έναν παγκόσμιο brand όπως πχ η William Hill να μπει στην ελληνική αγορά. Αυτό σημαίνει περισσότερες επιλογές για τους παίκτες και φυσικά ο ανταγωνισμός μεταξύ τους θα φέρει και πολλαπλά οφέλη για τους παίκτες.

Διάρκεια άδειας διεξαγωγής

Η άδεια έχει διάρκεια 7 ετών (αντί για 5) από την έκδοση της πράξης χορήγησής της από την ΕΕΕΠ και περιλαμβάνει τους ειδικότερους όρους διεξαγωγής των τυχερών παιγνίων, για τα οποία εκδίδεται. Ανανέωση της άδειας για το ίδιο διάστημα και το ίδιο ποσό, γίνεται με αίτημα του κατόχου της άδειας ένα τουλάχιστον έτος πριν τη λήξη της.

Το σχόλιο μας: Επίσης θετική αλλαγή. Το γεγονός ότι αυξάνεται η διάρκεια ισχύς της άδειας δείχνει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να βάλει βάλει γερά θεμέλια, να έχει μία σταθερότητα ώστε οι εκάστοτε επενδυτές  να νιώσουν ότι μπορούν να επενδύσουν μακροπρόθεσμα στη χώρα μας. Οι στοιχηματικές θα χρειαστεί να πληρώσουν 5 εκατομμύρια σε βάθος επταετίας αντί για 5 σε βάθος πενταετίας.

Διαβάστε περισσότερα στο bookmakers.gr

Διαβάστηκε 3290 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.