Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  9:08 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2019 11:23

H γιορτή κάστανου στο Άνω Κεράσοβο (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Κυριακή 6η Οκτωβρίου 2019, όπως κάθε χρόνο, ο Δήμος Αγρινίου συνεργαζόμενος με την Κοινότητα και τον Πολιτιστικό/περιβαλλοντικό Σύλλογο του Άνω Κεράσοβου διοργάνωσε την ετήσια γιορτή του κάστανου.

Παραχωρώντας το παλιό δημοτικό σχολείο και την αυλή του για χρήση από τον Σύλλογο λύθηκε το πρόβλημα που από χρόνια ταλαιπωρούσε οργανωτές της εκδήλωσης και εκατοντάδες επισκέπτες.

Τα πολυμελή χορευτικά συγκροτήματα, οι μουσικοί, και οι τεχνικοί των συστημάτων ήχου, βρήκαν ασφαλείς χώρους για να εναποθέσουν τις στολές-μουσικά όργανα και απαραίτητα εξαρτήματα εργαλεία και εφόδια.

Ο καιρός βοήθησε, η μέρα ήταν ηλιόλουστη και χωρίς απρόοπτα που κάποιες περασμένες χρονιές ταλαιπώρησαν τους πανηγυριώτες.

Τα μέλη του συλλόγου εργάστηκαν με σωστό προγραμματισμό και πάνω απ’ όλα με όρεξη και ζήλο, συμμετέχοντες οικογενειακώς, αγαπώντας αυτό που κάνουν για τον τόπο τους.

Ο προγραμματισμός ξεκίνησε από πολύ πριν την εκδήλωση και αυτό ήταν φανερό στους επισκέπτες από την ώρα που εισέρχονταν στην αυλή του παλιού πέτρινου σχολείου.

Εκεί τους καλωσόριζαν νεαρές κοπέλες και αγόρια εθελοντές του Συλλόγου και τους μοίραζαν τριπλά εισιτήρια για να παραλάβουν τα αντίστοιχα δωρεάν κεράσματα από τον Σύλλογο, κάστανα ψητά και βραστά, τσίπουρο, τηγανίτες με μέλι και ραβανή γλυκό!

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κύριος Χρήστος Ζολώτας ήταν πανταχού παρών, καλωσορίζοντας τους προσερχόμενους ενώ συγχρόνως φρόντιζε με επαγγελματισμό να λειτουργούν όλα άψογα στον χώρο που σε σύντομο χρόνο κατακλύστηκε από επισκέπτες.

Μέχρι τις δώδεκα το μεσημέρι μοιράστηκαν 600 εισιτήρια και ο πολύς κόσμος ήρθε μετά!

Οι εθελοντές μέλη του συλλόγου τακτοποιούσαν τα τραπέζια και τα καθίσματα, βοηθώντας έτσι ώστε όλοι να έχουν μια καρέκλα και ένα στρωμένο τραπέζι να αποθέσουν τα ποτά και τα φαγητά, κυρίως ψητά που προμηθεύονταν από τις ψησταριές.

Ο συντονιστής της εκδήλωσης κάλεσε στο μικρόφωνο την Αντιδήμαρχο κυρία Μαρία Παπαγεωργίου, αρμόδια του Δήμου Αγρινίου για πολιτιστικά θέματα, και εκείνη χαιρέτισε και καλωσόρισε τους επισκέπτες στην εκδήλωση της γιορτής κάστανου στο Άνω Κεράσοβο, ευχόμενη να περάσουν όλοι καλά και να φύγουν με μια όμορφη ανάμνηση από το μέρος αυτό που βρίσκεται σε ένα μαγευτικό τοπίο.

Ακολούθως ο πρόεδρος της Κοινότητας κύριος Νικόλαος Σιάσος καλωσόρισε τους επισκέπτες και ευχήθηκε σε όλους να διασκεδάσουν και να ευχαριστηθούν την παραμονή τους στο φιλόξενο Άνω Κεράσοβο.

Εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου μίλησε η Ταμίας κυρία Χριστίνα Ζολώτα καλωσορίζοντας την Αντιδήμαρχο κυρία Παπαγεωργίου, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Άνω Κεράσοβου, μικρούς και μεγάλους που ήρθαν στην γιορτή του Κάστανου.

Ευχαρίστησε θερμά τον Δήμο Αγρινίου και πιο συγκεκριμένα τον Δήμαρχο κύριο Γιώργο Παπαναστασίου και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους για την συμβολή τους στην συν-διοργάνωση της γιορτής.

Ευχαρίστησε όλα τα μέλη του συλλόγου που συμπαραστάθηκαν εθελοντικά, καθώς και τους επαγγελματίες της περιοχής που συνδράμανε υλικά και που με τις δωρεές τους αυτές θα πραγματοποιηθεί η λαχειοφόρος αγορά.

Έκλεισε λέγοντας ότι είναι χαρά και τιμή για τους οργανωτές που τόσος κόσμος επισκέφθηκε το Άνω Κεράσοβο και υποσχέθηκε ότι όλοι μαζί θα κάνουν ότι καλύτερο για περάσουν μια ευχάριστη Κυριακή, Καλή διασκέδαση σε όλους σας!

Με την συνοδεία της μουσικής ορχήστρας οι χορευτές του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεάπολης Αγρινίου «Το Παλαιόκαστρο» χόρεψαν φορώντας τις παραδοσιακές τους στολές.

Ακολούθησαν οι χορευτές του συλλόγου Αγρινίου «Εργαστήρι Λαογραφίας, Πολιτισμού & Παράδοσης Το Χοροστάσι» που εξίσου με τους προηγούμενους απέσπασαν τα θερμά χειροκροτήματα των επισκεπτών.
Μετά την αποχώρηση των παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων στήθηκαν χοροί μπροστά στην ορχήστρα από τους επισκέπτες και το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ!

Η Αντιδήμαρχος κυρία Παπαγεωργίου πριν αποχωρήσει από την εκδήλωση είχε εγκάρδια συνομιλία με τον κύριο Χρήστο Ζολώτα τον πρόεδρο του δραστήριου πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Κεράσοβου.

Τονίστηκε η ανάγκη εξεύρεσης μεγαλύτερου χώρου για την επόμενη διοργάνωση της γιορτής.

Τα προηγούμενα χρόνια η εκδήλωση πραγματοποιούνταν στον κεντρικό δρόμο του χωριού με μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Φέτος ο χώρος ήταν σαφώς μεγαλύτερος στο προαύλιο του σχολείου, αλλά η μεγάλη προσέλευση του κοινού απαιτεί ακόμη μεγαλύτερο χώρο.

Ο κύριος Ζολώτας πρότεινε και η κυρία Παπαγεωργίου συμφώνησε, η επόμενη διοργάνωση να γίνει στο γήπεδο όπου μπορούν να τοποθετηθούν πάνω από δυό χιλιάδες καθίσματα!
Και φυσικά λύνεται και το τεράστιο πρόβλημα του πάρκινγκ των εκατοντάδων αυτοκινήτων.

Ο Απόστολος Δερβίσης, ο Δημήτρης Μιχαλόπουλος και η Χριστίνα Ζολώτα, μέλη του Συλλόγου περιέγραψαν στον γράφοντα την λύση του γηπέδου ως την πιο ιδανική, με απέραντη θέα στην πόλη του Αγρινίου, τις λίμνες και τον κάμπο, ενώ γειτνιάζει με το μοναδικό δάσος από καστανιές που το υπολογίζουν σε πάνω από τέσσερες χιλιάδες στρέμματα.

Ακόμη είπαν ότι σε έναν τέτοιο χώρο θα μπορέσουν να ξανα-ζωντανέψουν τα παλιά εγκαταλειμμένα μονοπάτια, να καθαριστούν από εθελοντές και να δοθούν για περπάτημα στους επισκέπτες όλων των ηλικιών και ικανοτήτων, ακόμη ότι θα μπορούσαν κάποια από αυτά να γίνουν ποδηλατοδρόμοι.

Ευχόμαστε στην Κοινότητα και στον Σύλλογο όλα αυτά να πραγματοποιηθούν και στην επόμενη διοργάνωση της γιορτής του κάστανου στο γήπεδο του Άνω Κεράσοβου του Δήμου Αγρινίου να είμαστε χιλιάδες οι επισκέπτες!

Κείμενο φωτογραφίες Απόστολος K. Καρακώστας

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 859 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.