Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  2:06 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2019 08:04

Έρχονται τεστ για τους «αιώνιους» στην Ευρωλίγκα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η κανονική περίοδος στην Ευρωλίγκα είναι γεγονός, με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να έχουν το πιο δύσκολο έργο για πρόκριση από ποτέ.

Το τζάμπολ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, την Ευρωλίγκα, είναι πλέον γεγονός και οι δύο ελληνικές ομάδες καλούνται να ανέβουν ένα βουνό, αφού η φετινή σεζόν προμηνύεται και είναι η πιο δύσκολη από κάθε άλλη χρονιά.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το αυτονόητο στην έδρα του, επικρατώντας του Ερυθρού Αστέρα, δείχνοντας με την εμφάνισή του ότι έχει ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης, ενώ ο Ολυμπιακός επιβεβαιώνοντας τους πιο αυστηρούς επικριτές του, ήταν απογοητευτικός στη Λυών, γνωρίζοντας βαριά ήττα από τη new-entry, Βιλερμπάν.

Η δράση, όμως, μόλις άρχισε και η συνέχεια δίνεται αυτή την εβδομάδα, με τον Παναθηναϊκό να δοκιμάζεται στην έδρα, όπου ο Ολυμπιακός βυθίστηκε, δηλαδή στη Γαλλία κόντρα στη Βιλερμπάν, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την πρεμιέρα στην έδρα τους κόντρα στη Βαλένθια.

Οι δύο ελληνικές ομάδες είναι τα φαβορί όπως επιβεβαιώνουν και οι αναλύσεις του betmasters.gr, ωστόσο απέχουν ακόμα από το να θεωρηθούν «σίγουρες» για ένα πλασάρισμα στην οχτάδα.

Δυνατά ο Παναθηναϊκός, καταδικάζουν τον Ολυμπιακό

Στην πιο ανταγωνιστική Ευρωλίγκα που έχει υπάρξει στα χρονικά, ο Παναθηναϊκός θεωρείται τόσο από τους ειδικούς, όσο και από τις αποδόσεις πολύ πιο πιθανό να προκριθεί στην επόμενη φάση συγκριτικά με τον Ολυμπιακό.

Οι «πράσινοι» του Αργύρη Πεδουλάκη, παρά το γεγονός ότι δεν αποτελούν τα πρώτα φαβορί, προσφέρονται περίπου στο 1,75-1,80 για να πλασαριστούν στην 8άδα της κανονικής περιόδου, δείγμα του ότι αυτή είναι η όγδοη χαμηλότερη απόδοση, άρα είναι οριακά στις ομάδες που θα πάρουν το εισιτήριο, έχοντας μειονέκτημα στα πλέι-οφ.

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός που βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο και σε ένα περίεργο… σταυροδρόμι, θεωρείται σχεδόν απίθανο να βρεθεί στις προνομιούχες θέσεις, καθώς μετά και την απογοητευτική του εμφάνιση στη Γαλλία, η απόδοση στο ενδεχόμενο πρόκρισής του «εκτοξεύθηκε» στο 5,00. Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι η Βιλερμπάν που τον έριξε στο καναβάτσο είναι στην τελευταία θέση της σχετικής λίστας με απόδοση-μαμούθ στο 15,00.

Τέλος, οι ομάδες που θεωρούνται σίγουρες είναι η Φενέρμπαχτσε, η Ρεάλ Μαδρίτης, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας που είναι και μόνιμοι θαμώνες στα Final Four των τελευταίων ετών και ακολουθούν Μπαρτσελόνα, Εφές, Χίμκι, Μιλάνο και πίσω από τον Παναθηναϊκό η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

 

Διαβάστηκε 1044 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.