Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:47 μμ
 
wm small
Σάββατο, 05 Οκτωβρίου 2019 19:17

Ε.Π.Α.Μ.: Ανακοίνωση για την αμυντική συμφωνία ΗΠΑ - Ελλάδας και την επίσκεψη Μάικ Πομπέο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο πλαίσιο της περιοδείας... επιθεώρησης των προτεκτοράτων των ΗΠΑ, ο Αμερικανός ΥπΕξ, Μάικ Πομπέο, επισκέπτεται και τη χώρα μας, όπου έγινε δεκτός μετά βαΐων και κλάδων! Προηγούμενοι σταθμοί, το Μαυροβούνιο και τα Σκόπια (η χώρα βόρεια της Μακεδονίας), όπου ο πρώην αρχηγός της CIA τόνισε τον κίνδυνο που διατρέχει η περιοχή μας από τη διείσδυση της κινεζικής τεχνολογίας και της προερχόμενης από τη Ρωσία παραπληροφόρησης! Όσο και να το ψάξουμε, αδυνατούμε να θυμηθούμε περίπτωση όπου η Ρωσία και η Κίνα έθεσαν σε κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλεια των Βαλκανίων ή της ευρύτερης περιοχής, κινούμενες επιθετικά εναντίον άλλων χωρών, ενώ αντίθετα, έχουμε υπόψιν πληθώρα περιπτώσεων όπου χώρες κυριολεκτικά διαλύθηκαν εις τα εξ ων συνετέθησαν, εξαιτίας της «διπλωματίας των όπλων» των ΗΠΑ. Με πρώτη και καλύτερη τη γειτονική μας Γιουγκοσλαβία, της οποίας τα «απομεινάρια» επισκέφθηκε ο κ. Πομπέο προτού έρθει στη χώρα μας. Ωστόσο, οι δηλώσεις αυτές μόνο άστοχες δεν είναι, καθώς κάνουν φανερή τη στόχευση των ΗΠΑ, καθώς και για ποια χρήση επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν τους πάντα πρόθυμους Βαλκάνιους «συμμάχους» τους.

Κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο Μάικ Πομπέο θα υπογράψει συμφωνία ανανέωσης αλλά και επέκτασης των αμερικανικών βάσεων στη χώρα μας. Κατά τα πρότυπα του «ιδού ο στρατός σας», παραδίδονται για χρήση του Αμερικανικού στρατού η Λάρισα, το Άκτιο, το Στεφανοβίκειο, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και επεκτείνεται η στρατηγικής σημασίας βάση της Σούδας. Ουσιαστικά, πρόκειται για συνέχιση και επισημοποίηση της κατάστασης που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση, με τις μυστικές συμφωνίες του κ. Τσίπρα με τον κ. Τραμπ όταν επισκέφτηκε το 2017 τις ΗΠΑ. Όπως είχαμε επισημάνει και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, «η επέκταση νέων αμερικάνικων βάσεων σε Λάρισα, Νέα Αγχίαλο και Αλεξανδρούπολη ήδη συντελείται, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση του ελληνικού λαού. Με τα μη επανδρωμένα (drones MQ-9 Reaper) που έχουν εγκατασταθεί και ήδη έχουν εμπλακεί σε επιχειρησιακές ενέργειες με ορμητήριο τη Λάρισα, με τα F-22 Raptor που μετασταθμεύουν και χρησιμοποιούν εδώ και μήνες ως βάση την Νέα Αγχίαλο, και με τα επιθετικά ελικόπτερα στην Αλεξανδρούπολη για τον έλεγχο των Βαλκανίων, την προώθησή τους στην Αν. Ευρώπη και την προστασία της διαμετακόμισης του υγροποιημένου αερίου.»

Η νέα συμφωνία θα επιφέρει μια τεραστίων διαστάσεων διεύρυνση της παρουσίας του Αμερικανικού στρατού στη χώρα μας, η οποία συμβαίνει εν μέσω όξυνσης των σχέσεων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ με τη Ρωσία και το Ιράν και καθιστά τη χώρα μας ορμητήριο των πολεμικών του σχεδίων στην περιοχή, αλλά και στόχο πιθανών αντιποίνων. Ήδη ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, έχει προειδοποιήσει ότι θεωρεί την ανάπτυξη πυραύλων μικρού και μεσαίου βεληνεκούς στις γείτονες με τη Ρωσία χώρες ως απειλητική ενέργεια, στην οποία η Ρωσία θα απαντήσει με «αντίστοιχα και ασύμμετρα μέτρα». Όμως, οι «από άλλο πλανήτη» δοσιλογικές κυβερνήσεις της χώρας μας, προσπαθούν να μας πείσουν ότι με την συμφωνία αυτή «αναβαθμίζεται ο στρατηγικός ρόλος» της Ελλάδας και εξασφαλίζουμε την προστασία μας από την επιθετικότητα της Τουρκίας (την οποία οι ίδιοι οι «σύμμαχοί» μας υποδαυλίζουν, αλλά και εξοπλίζουν). Συνηθισμένες στην εθελοδουλία και την εξυπηρέτηση αλλότριων, αλλά και ιδιοτελών, συμφερόντων, συνδέουν άμεσα την Ελλάδα με την επιθετική, ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, εντάσσοντας τις ένοπλες δυνάμεις μας στα επιχειρησιακά τους σχέδια και το «αμυντικό» τους δόγμα.

Τη στιγμή που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αποδυναμωθεί σε τραγικό βαθμό εξαιτίας των μνημονιακών περικοπών, κατ’ απαίτηση των «συμμάχων» μας, έχει πληγεί σημαντικά το αξιόμαχο του ελληνικού στρατού, η Θράκη έχει ουσιαστικά αποστρατιωτικοποιηθεί και το Αιγαίο αποτελεί πλέον μια «γκρίζα ζώνη», υπό τον έλεγχο ξένων δυνάμεων (ΝΑΤΟ, Frontex). Παρόλα αυτά, ελληνικές φρεγάτες στάλθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση για να βοηθήσουν στον αποκλεισμό της Γάζας, ενώ τώρα οι ΗΠΑ ζητούν να συμμετάσχει η χώρα μας στην πολυεθνική δύναμη στον Περσικό Κόλπο, εναντίον του Ιράν! (Αν θυμόμαστε καλά, τελευταία φορά που είχαμε προβλήματα με τους Πέρσες ήταν στην εποχή του Ξέρξη!)

Το ΕΠΑΜ προειδοποιεί για ακόμη μια φορά τον ελληνικό λαό ότι όσο επιτρέπει να τον κυβερνούν προδοτικές και εθελόδουλες κυβερνήσεις, μόνο δεινά μας περιμένουν και τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμα!

Συνεχίζουμε, με όλη τη δύναμη της φωνής μας, να καλούμε για έναν ευρύ συνασπισμό των δημοκρατικών, πατριωτικών δυνάμεων, που θα μπορέσει να ενώσει τον ελληνικό λαό σε ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης και ανατροπής. Μόνο με την απελευθέρωση της χώρας και του λαού μας από την κατοχή που του έχει επιβληθεί, θα μπορέσει η Ελλάδα να αποτελέσει παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή. Μόνο ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο και δημοκρατικό κράτος μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών του. Είναι καιρός ο λαός μας να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, προτού να είναι πολύ αργά!

Αθήνα, 5 Οκτωβρίου 2019

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Διαβάστηκε 2360 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/