Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  10:19 μμ
 
wm small
Σάββατο, 05 Οκτωβρίου 2019 19:15

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους αθλητές δρομείς για τον 20ο Άκτιο Ημιμαραθώνιο Δρόμο.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Άκτιος Ημιμαραθώνιος Δρόμος θα ξεκινήσει στις 09:15-9:20 πμ  από το ύψος του αεροδρομίου του Ακτίου Βόνιτσας με κατεύθυνση προς τον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας (δρόμος Άκτιο – Λευκάδα με μια παραλιακή παράκαμψη).

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει τον δρόμο Λευκάδα – Βόνιτσα και στον συνέχεια σε μια ειδυλλιακή διαδρομή πίσω από το Κάστρο της Βόνιτσας ( περιοχή Χώρα ) θα καταλήξει στην παραλία της Βόνιτσας στο ύψος της πλατείας του Δημαρχείου Ακτίου-Βόνιτσας

Μαζί με τον Ημιμαραθώνιο Άκτιο Δρόμο θα πραγματοποιηθεί και ο καθιερωμένος πλέον δρόμος των 5050 μέτρων (ώρα εκκίνησης 8:45 πμ από πλατεία Δημαρχειου Βόνιτσας ) αλλά και των 990 μέτρων για μικρά παιδιά ( κάτω των 12 ετών ) και για πρώτη φορά με εκκίνηση από το χωριό του Αγίου Νικολάου Βόνιτσας δρόμος 10020 μέτρων (ώρα εκκίνησης 9:10 πμ)

Τελικές οδηγίες -πληροφορίες αγώνων δρόμου

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ.

Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται απαραιτήτως με την παράδοση των ατομικών υπεύθυνων δηλώσεων την 05 Σεπτεμβρίου ημέρα Σάββατο στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Βόνιτσας από τις 18:00 έως τις 22:00, και στην αφετηρία μόνο του Ημιμαραθώνιου Δρόμου  στην Αφετηρία στο Άκτιο : από  08.35  π.μ. – 9:00  π.μ.

Για τον αγώνα των 5050 μέτρων και 10020 μέτρων νούμερα θα δίνονται  την ημέρα του αγώνα 6 Οκτωβρίου μόνο στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο της Βόνιτσα από τις 07:45  έως της 8:30 πμ

Μεταφορά Αθλητών στα σημεία εκκίνησης :      

Οι διοργανωτές αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μεταφέρουν με  5 λεωφορεία τους αθλητές  του  Ημιμαραθωνίου από το Δημαρχείο Βόνιτσας, στην  Αφετηρία των  Αγώνων των 10020 και του Ημιμαραθώνιου  .

Ώρα αναχώρησης αθλητών-τριών:  08:20 π.μ. (την Κυριακή 06-10-2019, από το Δημαρχείο Βόνιτσας στην Παραλία στις αφετηρίες των αγώνων) .

  Σημείο αναχώρησης: Δημαρχείο Βόνιτσας .

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ  

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα διατεθούν στους αθλητές του  Ημιμαραθωνίου και των 10χλμ  εμφιαλωμένο νερό, ισοτονικά ποτά, σφουγγάρια και μπάρες δημητριακών σε 6 σταθμούς: 5ο (νερά και σφουγγάρια), 7,5ο (νερά) 10ο (ισοτονικά, σφουγγάρια, τζελάκια και νερό), 12,5ο (νερό),  15ο (νερό , ισοτονικό, σφουγγάρια) & 17,5ο (νερό)

Στον τερματισμό θα διατίθεται εμφιαλωμένο νερό, ισοτονικά ποτά ,χυμοί και φρούτα για  τους συμμετέχοντες-ουσες όλων των Αγώνων

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ – ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Α) Ο 20ος Ημιμαραθώνιος Άκτιος Δρόμος καλύπτεται  με πλήρη ιατρική κάλυψη. Ασθενοφόρα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα βρίσκονται στην Αφετηρία, τη διαδρομή και τον Τερματισμό του Ημιμαραθωνίου Δρόμου.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι-ες, συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου

Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή – τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες – ουσες,  αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη

Απονομή Βραβείων

Στους νικητές-τριες του 20ου Άκτιου Ημιμαραθωνίου, των ακόλουθων κατηγοριών (ξεχωριστά για άνδρες και γυναίκες) θα δοθεί ειδική διάκριση.

 Από τις βραβεύσεις των κατηγοριών που ακολουθούν ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ οι (3) τρεις πρώτοι-ες βραβευμένοι-ες της Γενικής Κατάταξης.

-Για τον αγώνα των 1000 μέτρων Θα βραβευτούν

Α)  οι τρεις (3) πρώτοι από κατηγορία αγοριών και κοριτσιών (Δευτέρας Και Τρίτης Δημοτικού)

Β) οι τρεις (3) πρώτοι από κατηγορία αγοριών και κοριτσιών (Τετάρτης , Πέμπτης και Έκτης Δημοτικού)

-Για τον αγώνα των 5χλμ Θα βραβευτούν οι τρεις (3) πρώτοι από κατηγορία ανδρών και γυναικών χωρίς ηλικιακή κατηγορία.

-Για τον αγώνα των 10χλμ Θα βραβευτούν οι τρεις (3) πρώτοι από κατηγορία ανδρών και γυναικών χωρίς ηλικιακή κατηγορία.

Ηλικιακές Κατηγορίες Αγώνα 21χιλ:

                        ΑΝΔΡΩΝ                                            ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

  • 18 - 30 ετών Α                                   1.  18 - 30 ετών Γ
  • 31 - 40 ετών Α                                   2.  31 - 40 ετών Γ
  • 41 - 50 ετών Α                                   3.  41 ετών και άνω
  • 51 - 60 ετών Α
  • 61 ετών και άνω

 

-Θα δοθεί ειδική διάκριση, ανεξαρτήτου ηλικίας, στους (3) πρώτους νικητές-τριες, που είναι δημότες του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας.

Καλούμε τους πολίτες του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας να δηλώσουν συμμετοχή για να τρέξουμε όλοι μαζί για την πόλη μας .

Καλούμε όσους δεν επιθυμούν να τρέξουν να έρθουν στην παραλια της Βόνιτσας και να στηρίξουν την προσπάθεια μικρών και μεγάλων αθλητών

Επίσης καλούμε όλους όσους θέλουν από όμορους Δήμους να επισκεφθούν την Βόνιτσα στις 6 Οκτωβρίου να έρθουν να τρέξουν για να γνωρίσουν τις «όμορφες γωνιές» της Βόνιτσας. 

Διαβάστηκε 1163 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.