Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  1:25 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019 19:01

Μεγάλες καταστροφές απ’ την κακοκαιρία σε καλλιέργειες στην Αιτωλοακαρνανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα της αγροτικής παραγωγής σε πολλές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.

Η κακοκαιρία, που συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα, έπληξε αστικές και αγροτικές περιοχές, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα τόσο στην υποδομή όσο και σε καλλιέργειες.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο δημοσίευμα, χθες ανυπολόγιστες ζημιές σημειώθηκαν σε ολόκληρο σχεδόν τον κάμπο των Οινιαδών, ιδιαίτερα σε καλλιέργειες βάμβακος, αλλά και σε κηπευτικά, ελιές, εσπεριδοειδή, αμπέλια, καλαμπόκια.

Σήμερα, σφοδρή καταιγίδα έπληξε την περιοχή της Μακρυνείας, προκαλώντας εξίσου μεγάλες καταστροφές στα ελαιόδεντρα. Μάλιστα, αναφέρονται περιπτώσεις που εκτός απ’ τον καρπό, στο έδαφος έπεσαν κλαδιά ή ακόμη και κορμοί απ’ τα ίδια τα δέντρα.

Αναφορές για ζημιές σε ελαιόδεντρα, κυρίως, υπάρχουν και σε άλλες περιοχές, όπως το Θέρμο, η Βόνιτσα, η ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου κ.ά. Πλήρη εικόνα θα υπάρξει την ερχόμενη εβδομάδα, όταν θα γίνουν οι αναγγελίες και θα ξεκινήσει η καταγραφή απ’ τον ΕΛΓΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι οι αγρότες έχουν προθεσμία 15 ημερών απ’ την εκδήλωση της καταστροφής, για να κάνουν την αναγγελία. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν υποβάλει δήλωση ΟΣΔΕ και να έχουν καταβάλει την εισφορά υπέρ ΕΛΓΑ.

Διαβάστηκε 1230 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία