Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  3:50 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 21:24

Αιτωλοακαρνανία – «φάκελος μεταναστευτικό»: Αστυνομικοί φεύγουν, μετανάστες έρχονται…

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την ώρα που το επόμενο δίμηνο η περιοχή αναμένεται -εκτός απροόπτου- να φιλοξενήσει οικογένειες μεταναστών, αστυνομικοί αποσπώνται στα νησιά

Την ώρα που στις τοπικές κοινωνίες της ενδοχώρας έχει ήδη δημιουργηθεί αναστάτωση αναφορικά με την όπως όλα δείχνουν μεταφορά ικανού αριθμού μεταναστών από τα νησιά για την αποσυμφόρησή τους και ήδη το θέμα αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στις συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων, όπως εξάλλου συνέβη και την Τρίτη στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου, οι Αστυνομικές Διευθύνσεις της επαρχίας αντί να ενισχύονται αποδυναμώνονται!

Και δεν αναφερόμαστε στις πρόσφατες μεταθέσεις των αστυνομικών όπου για πρώτη φορά στα χρονικά δεν προβλέφθηκε καμία θέση για την επαρχία, αλλά για τις συνεχείς αποσπάσεις αστυνομικών υπαλλήλων στα νησιά. Τις τελευταίες μέρες από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Ακαρνανίας και Αιτωλίας αποχωρούν μαζικά αστυνομικοί για τα νησιά, όπου ομολογουμένως βέβαια η κατάσταση είναι τραγική. Ωστόσο, για τους επόμενους δύο – τρεις μήνες ενδεικτικά σημειώνουμε ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας (έδρα Αγρίνιο) θα μετρά 49 λιγότερους αστυνομικούς! Πρόκειται για μεγάλο αριθμό αρκεί μόνο να σκεφτεί κανείς τις αυξημένες ανάγκες της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. αλλά και την επικείμενη -εκτός απροόπτου- φιλοξενία οικογενειών μεταναστών στην περιοχή.

Εδώ ξεκάθαρα τίθεται το ζήτημα της ασφάλειας και μοιάζει οξύμωρο να αποδυναμώνονται επαρχιακές αστυνομικές διευθύνσεις τη στιγμή που το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα κληθούν να διαχειριστούν και το μεταναστευτικό. Με τι προσωπικό όμως;

Την ίδια στιγμή ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο δημιουργίας χώρου φιλοξενίας στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ υπενθυμίζουμε ότι στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου, ο Δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου, εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του σε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Παράλληλα, μπορεί μέχρι στιγμής η ΕΛ.ΑΣ. να συναντά κλειστές… πόρτες από τους ξενοδόχους της περιοχής, παραμένει ωστόσο αβέβαιο αν οι επαγγελματίες θα συνεχίσουν να κρατούν την ίδια στάση μην μπορώντας να παραβλεφθούν και τα σημαντικά οικονομικά και φορολογικά κίνητρα που τους παρέχονται.

Εν κατακλείδι το κεφάλαιο μεταναστευτικό ναι μεν έχει ανοίξει, μοιάζει δε σαν κινούμενη άμμο με τις εξελίξεις να αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Νίκος Αγγελόπουλος – Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 968 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.