Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:58 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2019 17:42

Σύσκεψη για την επίσπευση των φακέλων βελτίωσης και ανάπτυξης μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η επίσπευση των διαδικασιών για την αξιολόγηση των φακέλων που αφορούν στα Σχέδια Βελτίωσης και Ανάπτυξης Μικρών Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων, βρέθηκε στο επίκεντρο ευρείας υπηρεσιακής σύσκεψης που συγκάλεσε σήμερα Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος, στα γραφεία της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα.

Στη σύσκεψη στην οποία μετείχε ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΔΕ, Σταύρος Βέρρας, έγινε ενημέρωση για την πορεία των αξιολογήσεων των φακέλων των υπομέτρων 4.1 (Σχέδια Βελτίωσης) και 6.3 (Ανάπτυξη Μικρών Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Ο κ. Βασιλόπουλος ζήτησε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες την επιτάχυνση της εμπρόθεσμης αξιολόγησης, ώστε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να είναι έτοιμη να προχωρήσει στην επόμενη φάση, όταν δοθούν οι νέες οδηγίες από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Είναι υποχρέωση των Υπηρεσιών Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας η υλοποίηση των ανωτέρω μέτρων έγκαιρα, γιατί αποτελούν σοβαρά αναπτυξιακά εργαλεία για την επιβίωση και τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων της περιοχής μας, ιδιαίτερα ενόψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της ΠΔΕ Βασίλης Μιχαλόπουλος, οι Προϊστάμενοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας, Στέφανος Νικολόπουλος και Νικόλαος Κοσμάς αντίστοιχα, τμηματάρχες των Διευθύνσεων και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Διαβάστηκε 562 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία