Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:22 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2019 13:06

Εργαλεία για στάθμευση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με την εξέλιξη των σύγχρονων τεχνολογιών, τα σύγχρονα οχήματα εξοπλίζονται όλο και περισσότερο με ένα μεγάλο αριθμό συστημάτων υποστήριξης οδηγού. Μέρος αυτού του προγράμματος προορίζεται να βοηθήσει τον οδηγό να σταθμεύσει με ασφάλεια.

Η πρώτη κατηγορία αφορά τους αισθητήρες στάθμευσης. Η λειτουργία αυτών των σχετικά απλών συσκευών βασίζεται σε υπερηχητικό ήχο - οι αισθητήρες στάθμευσης εκπέμπουν υπερηχητικά σήματα και προσδιορίζουν την απόσταση από τα εμπόδια υπολογίζοντας την ταχύτητα των ανακλώμενων σημάτων. Οι αισθητήρες είναι συνήθως τοποθετημένοι στον πίσω προφυλακτήρα, αν και μπορούν επίσης να τοποθετηθούν στον μπροστινό προφυλακτήρα και στα λάστιχα. Οι ηλεκτρομαγνητικοί αισθητήρες είναι αισθητήρες στάθμευσης διαφορετικού τύπου - αυτοί εντοπίζουν κοντινά αντικείμενα μέσω ηλεκτρομαγνητικών συχνοτήτων. Τα δεδομένα που λαμβάνονται από αυτούς τους αισθητήρες μπορούν να εμφανιστούν σε οθόνη ή ως ηχητικά ή οπτικά μηνύματα.

Ένας άλλος τύπος βοήθειας στάθμευσης, ο οποίος εμποδίζει τη στάθμευση κατά τη στάθμευση, είναι μια κάμερα αντιστροφής ή αντιστροφής. Αυτό μπορεί να είναι μια μπροστινή, οπίσθια ή ακόμα και μια συνολική κάμερα. Με την τελευταία, η κατάσταση γύρω από το όχημα μπορεί να παρατηρηθεί. Οι εικόνες από αυτούς τους τύπους φωτογραφικών μηχανών εμφανίζονται στην οθόνη πληροφοριών ψυχαγωγίας. Αυτές οι δύο διαφορετικές μορφές βοήθειας στάθμευσης μπορούν να κατασκευαστούν τόσο στο εργοστάσιο όσο και μετά την αγορά από τον αγοραστή του αυτοκινήτου.

Η βοήθεια στάθμευσης είναι μια άλλη βοήθεια όταν σταθμεύετε, αν και είναι τεχνικά πιο περίπλοκο. Το σύστημα ενεργοποιείται από τον οδηγό και προσφέρει τη δυνατότητα παράλληλης, κάθετης ή γωνιακής στάθμευσης χρησιμοποιώντας το ηλεκτρικό τιμόνι, το ηλεκτρονικό πεντάλ γκαζιού και το φρένο και τους αισθητήρες στάθμευσης. Όταν χρησιμοποιείτε ένα από αυτά τα συστήματα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν μπορείτε να το εμπιστευθείτε πλήρως, διότι είναι δική σας ευθύνη να αποφύγετε ζημιά στο αυτοκίνητό σας ή στο αυτοκίνητο κάποιου άλλου κατά τη διάρκεια στάθμευσης.

Προστατέψτε το αυτοκίνητό σας με το Antallaktikaonline.gr

 

Διαβάστηκε 3615 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.