Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:06 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 17:39

Φώτης Κωστούλας: «Δεν είμαστε σε πόλεμο και κανένας δεν θα μικρύνει τον Παναιτωλικό» (ηχητικό)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο Agriniowebradio.gr και τους δημοσιογράφους Γιάννη Συμψηρή και Μπάμπη Τσιρώνη παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναιτωλικός Φώτης Κωστούλας.

Παρεμβαίνοντας μετά το άσχημο αγωνιστικό ξεκίνημα της ομάδας αλλά και το κλίμα εσωστρέφειας που έχει δημιουργηθεί υπερασπίζεται την πολιτική της ομάδας για συνύπαρξη με οπαδούς άλλων ομάδων και λέει ότι «είναι και δικοί μας άνθρωποι, είναι αυτοί που βλέπουμε τους αγώνες μαζί τους στο καφενείο», επιμένοντας ότι δεν πρέπει κανείς να βλέπει ως ξένο και ως εχθρό τον φίλαθλο άλλη ομάδας, διότι «δεν είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση με κανέναν».

Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας του Αγρινίου αρνείται ότι ο Παναιτωλικός έχει κάνει πολιτικές παρεμβάσεις και δεν έχει προτιμήσεις, αντίθετα κάνει δράσεις για όλη την πόλη. Ο ίδιος όμως διατηρεί το δικαίωμα να έχει πολιτική θέση και άποψη και δεν μπορεί να μην το αναφέρει όταν μια κυβέρνηση αποδεδειγμένα έχει βοηθήσει σε κάτι την ομάδα.

Για τις αιτίες που ο κόσμος, σύμφωνα με μερίδα οπαδών, έχει απομακρυνθεί από την ομάδα υποστηρίζει πως τα εισιτήρια του Παναιτωλικού είναι περισσότερα από άλλων ιστορικών ομάδων από μεγαλύτερες πόλεις, παρά ταύτα δεν είχε ποτέ σοβαρές προτάσεις για την αύξηση της προσέλευσης. Όπως εξηγεί, τόσο η κρίση όσο και η μετάδοση από κρατικό ελεύθερο κανάλι επηρεάζουν αλλά αυτό το δεύτερο δεν το έχει μετανιώσει γιατί θέλει «ο Παναιτωλικός να «πηγαίνει παντού, σε όλο τον κόσμο». Ακόμη επισημαίνει ότι τα έσοδα, με την φορολογία να φτάνει το 24%, οριακά καλύπτουν τα έξοδα, ενώ πολλά ματς είναι «κόκκινα» και αν γινόταν ακόμη φθηνότερα τα εισιτήρια, δεν θα έβγαιναν ούτε τα έξοδα των διαιτητών.

Για το αγωνιστικό κομμάτι ο Φώτης Κωστούλας αναφέρει ότι δεν φταίει ποτέ ένας παράγοντας μόνο. Ο προπονητής δουλεύει όλη μέρα για την ομάδα και οι επιλογές όλες κρίνονται συνολικά και όχι βιαστικά. Υπάρχει ευθύνη όλων, διοίκησης, προπονητικού τιμ αλλά και παικτών και εκεί πρέπει να αναζητηθεί η λύση. «Πάντα είναι ρίσκο η αλλαγή προπονητή. Την χρονιά που πέσαμε κατηγορία αν είχαμε κρατήσει τον Τεννέ θα μέναμε. Τελικά ήρθε ο Λεμονής και δυστυχώς υποβιβαστήκαμε», θυμίζει ο μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού.

Για την διάδοχη κατάσταση στον σύλλογο επισημαίνει ότι στο παρελθόν έχουν εμφανιστεί αγοραστές αλλά δεν είχαν κανένα εχέγγυο ότι θέλουν το καλό της ομάδας. Η τιμή της ομάδας, όπως λέει, είναι άλλη για κάποιον ντόπιο που την πονά κι άλλη για έναν όμιλο εταιριών που θέλει να επενδύσει. «Πάντα κάποιος είναι εκείνος που πληρώνει τα έξοδα», λέει, χωρίς πάντως να θέλει να αποκαλύψει το συνολικό ποσό που έχει βάλει όλα αυτά τα χρόνια στην ομάδα.

Σε ότι αφορά τα γεγονότα με τον ΠΑΟΚ πέρυσι και με την ΑΕΚ φέτος ξεκαθαρίζει ότι δεν συμφωνεί με το ότι κάποιος που έρχεται στο γήπεδο της ομάδας, αν ο ίδιος είναι κόσμιος, πρέπει να αντιμετωπίζεται εχθρικά. Τονίζει όμως ότι σε πρώτη φάση πρέπει να υπάρξει ένας έλεγχος μέσω των διαρκείας για τους αγώνες με τους μεγάλους διότι μπορεί να υπάρξει κάποια ενέργεια που θα επιφέρει τιμωρία για την ομάδα λέγοντας: «το να λέμε ότι είμαστε ανίκανοι, ότι πρέπει να φύγουμε, δεν θέλω να πω περισσότερα, ο Παναιτωλικός έχει φτάσει να παίζει με μεγάλες ομάδες και δεν πρέπει να θέλει κανείς να κατέβει χαμηλά για να μπορεί να τον ελέγξει».

Όπως εξηγεί ο κ. Κωστούλας, κάθε πυρσός που ανάβει κοστίζει 1.500 ευρώ και ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να πληρώνει, όπως στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, για το οποίο προέκυψε πρόστιμο 21.000 ευρώ. «Η επόμενη φορά που θα χρειαστεί να πληρώσει η ομάδα ένα χιλιάρικο, δεν θα το πληρώσω εγώ αλλά όσοι προκαλέσουν κάτι τέτοιο δεν θα έρθουν ξανά στο γήπεδο».

Σε ερώτηση, τέλος, για το αν αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία και ο ρόλος του Παναιτωλικού στο ποδόσφαιρο απαντά ότι αυτό δεν είναι δυνατόν ακόμη να είναι σε συζήτηση γιατί το όνομα του Παναιτωλικού δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε συναλλαγές και ύποπτες υποθέσεις.

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη:

Πηγή: agriniowebradio.gr

Διαβάστηκε 1223 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.