Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 12:49

5 λόγοι για τους οποίους το Social Media Marketing είναι απαραίτητο για κάθε μικρή επιχείρηση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ARIS AGRAFIOTIS

 
 
 
γράφει ο Αριστείδης Αγραφιώτης
Marketing Manager RESET MEDIA
 

5 λόγοι για τους οποίους το Social Media Marketing είναι απαραίτητο για κάθε μικρή επιχείρηση

Όταν φτάνει η στιγμή που μια επιχείρηση θέλει να επενδύσει στο marketing, οι περισσότερες μικρές επιχειρήσεις είναι επιφυλακτικές σχετικά με τα είδη των στρατηγικών marketing που θα χρησιμοποιήσουν. Ο συνήθως περιορισμένος προϋπολογισμός για το κομμάτι του marketing, είναι σημαντικό να μην επηρεάζει τη συνετή δαπάνη του, ούτως ώστε η επιχείρηση να καρπωθεί το μέγιστο δυνατό κέρδος.

Το social media marketing είναι μια από τις πιο ευέλικτες και οικονομικά αποδοτικές στρατηγικές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι μικρές επιχειρήσεις για να προσεγγίσουν το κοινό στο οποίο απευθύνονται και να ενισχύσουν τις πωλήσεις τους με την πάροδο του χρόνου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το 89% των επιχειρήσεων χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προσεγγίσουν το κοινό τους.

Τι είναι λοιπόν αυτό που καθιστά το social media marketing απαραίτητο για την προώθηση μια μικρής επιχείρησης; Συνεχίστε το διάβασμα…

reset social 1

  1. Οι πελάτες σας βρίσκονται στα social media.

Ο πιο προφανής λόγος για να έχει η επιχείρησή σας μια σημαντική παρουσία στα social media είναι αυτός που φαντάζεστε: Οι πελάτες σας δαπανούν χρόνο σε αυτά τα κανάλια. Σύμφωνα με την Statista, το 70% του πληθυσμού των ΗΠΑ έχει τουλάχιστον ένα προφίλ κοινωνικής δικτύωσης. Μέχρι το 2021, ο αριθμός των χρηστών κοινωνικών μέσων παγκοσμίως αναμένεται να φτάσει περίπου τα 3,1 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Με τόσους πολλούς καταναλωτές να χρησιμοποιούν τα social media καθημερινά, δεν υπάρχει πραγματικά καμιά δικαιολογία για την επιχείρησή σας να μη διατηρεί εξέχουσα παρουσία σε αυτό το κομμάτι του διαδικτύου.

reset social 2

Όχι μόνο οι πελάτες σας βρίσκονται στα social media, αλλά στην πλειονότητά τους ελέγχουν τους λογαριασμούς του αρκετές φορές την ημέρα.

Η σύνδεση με το κοινό στο οποίο απευθύνεστε μπορεί να γίνει εύκολη αν είστε ενεργός στα κανάλια που χρησιμοποιούν πιο συχνά. Με άλλα λόγια, μην κάνετε το ακροατήριό σας να έρθει σε σας, πηγαίνετε εσείς στο ακροατήριό σας! Εάν η επιχείρησή σας δεν έχει παρουσία στα κοινωνικά μέσα, χάνετε μια σημαντική ευκαιρία να συνδεθείτε με τους πελάτες σας καθώς και να προσελκύσετε νέους πελάτες.

  1. Το social media marketing μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας του brand σας.

Όταν μια μικρή επιχείρηση αποφασίσει να εισχωρήσει στον τομέα του social media marketing, βασικός στόχος της πρέπει να είναι η αύξηση της αναγνωρισιμότητας του εμπορικού της σήματος. Τα εταιρικά προφίλ που διατηρείτε στα social media σάς δίνουν δυνατότητες που δεν είχατε φανταστεί για να μοιραστείτε το περιεχόμενό σας και να παρουσιάσετε πραγματικά το ύφος και την προσωπικότητα του brand σας. Συντάσσοντας συναρπαστικό περιεχόμενο, δίνετε αξία στο κοινό σας και κάνετε το brand σας πιο προσιτό και οικείο, τόσο στο μελλοντικό όσο και στο υπάρχον πελατολόγιό σας.

Ας δούμε ένα παράδειγμα… Ένας χρήστης του Facebook βλέπει για πρώτη φορά το λογότυπο της επιχείρησής σας σε μία χορηγούμενη ανάρτησή σας. Μπορεί να μην έχει ακούσει ή διαβάσει για εσάς ποτέ πριν, αλλά μέσω αυτής σας της ενέργειας, είναι πλέον σε θέση να μάθει περισσότερα για την επιχείρησή σας και τις υπηρεσίες ή/και προϊόντα που παρέχετε. Το ίδιο μπορεί να ισχύει και για το υπάρχον πελατολόγιό σας. Μέσω συνεχών αναρτήσεων στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να τους ενημερώσετε καλύτερα για την επιχείρησή σας, γεγονός που μπορεί να τους οδηγήσει στην επανάληψη μιας αγοράς, όσο και να μάθουν για υπηρεσίες ή/και προϊόντα που παρέχετε, που δεν είχαν πέσει στην αντίληψή τους.

  1. Κάθε κανάλι Social Media σας βοηθά να προσεγγίσετε συγκεκριμένο κοινό.

Στο social media marketing μπορείτε να στοχεύσετε στρατηγικά σε διαφορετικά είδη κοινού με βάση τα κανάλια στα οποία δραστηριοποιείστε. Αντί να σχεδιάζετε τη διαφημιστική σας καμπανιά, αφήνοντάς την για οποιονδήποτε έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο ελεύθερα να τη δει, μπορείτε να στοχεύσετε σε συγκεκριμένα είδη κοινού ούτως ώστε να οδηγήσετε στον ιστότοπό σας τον τύπο κοινού που εσείς αναζητάτε.

Δημιουργήστε μια σαφή λίστα με τα δημογραφικά στοιχεία του κοινού σας. Όσο πιο λεπτομερής είναι, τόσο το καλύτερο. Αυτή η λίστα μπορεί να περιλαμβάνει το φύλο, την ηλικία, την τοποθεσία, τα ενδιαφέροντά τους κ.λπ. Η γνώση αυτών των στοιχείων θα σας βοηθήσει τόσο στην επιλογή στο κανάλι κοινωνικών μέσων που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε, όσο και στη δημιουργία του κατάλληλου -για το μέσο- περιεχομένου.

reset social 3

Ανεξάρτητα από το ποιους προσπαθείτε να προσεγγίσετε, μπορείτε να βρείτε το κοινό σας σε ένα από τα πολλά δημοφιλή κανάλια κοινωνικών μέσων, που χρησιμοποιούν οι καταναλωτές σε καθημερινή βάση.

Το κλειδί για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις καμπάνιες σας στα social media είναι να επιλέξετε στρατηγικά τα κανάλια που σκοπεύετε να επενδύσετε τον χρόνο και τα χρήματά σας.

  1. Ο ανταγωνισμός σας βρίσκεται στα Social Media.

Όποιος κι αν είναι ο τομέας στον οποίο δραστηριοποιήστε και η αγορά στην οποία στοχεύετε, υπάρχουν πολλές πιθανότητες οι ανταγωνιστές σας να είναι ήδη ενεργοί και δραστήριοι στα social media. Αυτό, όχι μόνο υποδεικνύει ότι υπάρχει η ευκαιρία για την επιχείρησή σας να δραστηριοποιηθεί με επιτυχία σε αυτά τα κανάλια, αλλά σημαίνει παράλληλα ότι ορισμένοι από τους πιθανούς πελάτες σας ενδέχεται να μιλούν ήδη με τον ανταγωνισμό καθώς διαβάζετε αυτό το άρθρο.

Εάν πιστεύετε ότι δεν είστε ανταγωνιστικοί στην ψηφιακή αγορά, σίγουρα κατορθώνοντάς το θα πρέπει να βρείτε τρόπους να παραμείνετε σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να αρχίσετε να εργάζεστε στο χτίσιμο μιας παρουσίας στα social media. Το περιεχόμενο των social media όχι μόνο σας επιτρέπει να παρουσιάζετε την προσωπικότητα του brand σας, αλλά σας δίνει τη δυνατότητα για την επίδειξη της τεχνογνωσίας σας στους τομείς που εξειδικεύεται η επιχείρησή σας. Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό και να αποκτήσετε μια πιο σχετική -με τους τομείς δραστηριότητάς σας- κίνηση προς τον ιστότοπό σας.

resetmedia webdisign

  1. Τα social media σας βοηθούν να συνδεθείτε με πελάτες που δεν γνωρίζατε ότι υπήρχαν.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις βασίζονται στο SEO (βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης) και στις «pay-per-click» διαφημίσεις (λ.χ. Google Ads) για να εντοπίσουν και να προσελκύσουν νέους πελάτες. Ωστόσο, το social media marketing μπορεί να γίνει μια εξαιρετική μέθοδος προσέλκυσης νέων καταναλωτών. Οι συστάσεις, σχόλια και κριτικές στα κοινωνικά μέσα μπορούν να βοηθήσουν το brand σας να συνδεθεί με πελάτες που δεν γνωρίζατε ότι υπήρχαν. Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι με τους οποίους η επιχείρησή σας μπορεί να χρησιμοποιήσει τα social media για να παρεισφρήσει σε νέες αγορές.

Ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να βρείτε νέους πελάτες στα κοινωνικά σας κανάλια είναι μέσω της «κοινωνικής ακρόασης». Τι εννοούμε; Ακολουθώντας ορισμένες λέξεις-κλειδιά, #hashtags και τρέχοντα θέματα στον κλάδο σας, μπορείτε να δείτε ποιοι συμμετέχουν ενεργά στη συζήτηση. Αυτό μπορεί να προσφέρει στην επιχείρησή σας πληθώρα νέων ευκαιριών προβολής, ενώ ταυτόχρονα σας εισάγει στους λεγόμενους «influencers», με τους οποίους μπορεί να είστε σε θέση να συνεργαστείτε για να εκτοξεύσετε την προβολή σας.

Είναι εύκολο να είστε μια καλύτερη επιχείρηση. Επενδύστε στο Social Media Marketing.

 

Αριστείδης Αγραφιώτης
Marketing Manager
RESET MEDIA
www.resetmedia.gr   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
1ο χλμ. Ε.Ο Αγρινίου – Αντιρρίου

Διαβάστηκε 9544 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021 20:30
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.