Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  2:18 μμ
 
wm small
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2019 13:06

Σημεία… και τέρατα από την Eredivisie

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Γράφει στο Foxbet  ο Κώστας Φίλιος

Πολλά ισχυρά φαβορί… μαζεμένα απόψε στο πρόγραμμα της eredivisie, θα εστιάσω σε τρία από αυτά. Παραθέτω αναλυτικά τη σκέψη, που δεν μπόρεσα να αναπτύξω στις επιμέρους αναλύσεις των αγώνων.

Ουτρέχτη – Βίλεμ

Η γηπεδούχος δεν έχει βρει ρυθμό ακόμα. Σίγουρα έχει καλό προπονητή και πολλά υποσχόμενο υλικό, όμως χρειάζεται χρόνο. Το βασικό της πρόβλημα είναι πως δέχεται εύκολα γκολ, συνήθως πρώτη στο ματς, οπότε στη συνέχεια δυσκολεύει πολύ το έργο της. Απόψε θα παραταχθεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, χωρίς τον πρώτη της σκόρερ Νταλμάου. Από τη στιγμή που θα λείψει και ο εναλλακτικός Μπαεμπέκ, μένει… μόνος του ο Κερκ μπροστά να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. «Ελληνική» η Βίλεμ, όσο έχει τον εξαιρετικό Παυλίδη, των 6 γκολ, στην ενδεκάδα και τον Βρουσάι να του ανοίγει χώρους είναι απειλητική. Η παράδοσή της στην Ουτρέχτη είναι σχετικά απογοητευτική (10 ήττες στις 11 πιο πρόσφατες επισκέψεις), όμως αυτό δεν την εμπόδισε από το να κερδίσει πέρσι. Η διαφορά που υπάρχει θεωρώ πως είναι μικρότερη από αυτή που καταγράφεται στο σετ των αποδόσεων.

Αλκμααρ – Χεράκλες

Θέλει… κότσια για να κοντράρεις μια τόσο φορμαρισμένη ομάδα όπως η Άλκμααρ. Αν το ματς ήταν υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα το σκεφτόμουν καν. Όμως υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που αξίζει να αναφερθούν: Α) Η Άλκμααρ έκανε υπερπροσπάθεια την Πέμπτη στο εξ αναβολής 3-0 επί της Φέγενορντ και οι παίκτες της άφησαν αρκετές δυνάμεις. Β) Οι ίδιοι δεν αποκλείεται να έχουν το μυαλό τους στο ματς που ακολουθεί με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για το Γιουρόπα Λιγκ. Για τους περισσότερους από αυτούς, που είναι νεαροί σε ηλικία, θα είναι το σημαντικότερο έως τώρα που έχουν δώσει στην καριέρα τους. Γ) Η Άλκμααρ δίνει τα παιχνίδια της στο γήπεδο της Ντεν Χάαγκ, οπότε επί της ουσίας παίζει πάντα εκτός έδρας (στα δύο προηγούμενα για το πρωτάθλημα ήταν μισογεμάτο, με 8.000-8.500 κόσμο από τις 15.000 που χωράει). Δ) Ο αντίπαλος. Η Χεράκλες βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και προέρχεται από 3 σερί νίκες, με τελευταία το 3-2 επί της Τβέντε στο τοπικό ντέρμπι. Αήττητη εκτός έδρας (2-1-0) και εξοικειωμένη (ίσως περισσότερο από την Άλκμααρ) στο συνθετικό τερέν, αφού έχει αντίστοιχο στο δικό της γήπεδο. Υπάρχουν και… αρνητικό. Είναι η παράδοση. Η Χεράκλες δεν έχει κερδίσει ποτέ στην Eredivisie ως φιλοξενούμενη της Άλκμααρ. Τώρα όμως παίζουν σε ουδέτερο, οπότε δεν δίνω και τόσο βάρος στο εν λόγω στατιστικό.

περισσότερα δωρεάν προγνωστικά στο foxbet.gr

Φέγενορντ – Τβέντε

Πάνω που έδειξε να «στρώνει» η Φέγενορντ υπέστη δύο… κατραπακιές στο πρωτάθλημα. Παραχώρησε 3-3 στην Εμεν (παρότι προηγήθηκε 2-0 στο 12′) και ηττήθηκε με 3-0 εντός από την Άλκμααρ, πριν 3 μέρες. Ανεπαρκής αμυντικά, παρότι έχει στο τιμόνι της τον -πάλαι ποτέ- σκληροτράχηλο στόπερ Γιαπ Σταμ, ενώ κατάφερε μετά τη λήξη των μεταγραφών να μείνει με μόνο έναν καθαρόαιμο επιθετικό στο ρόστερ (Γιόργκενσεν), ο οποίος μάλιστα υστερεί σε φυσική κατάσταση, καθώς έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς. Ψάχνει αντίδραση, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως κολλητές ήττες στο «De Kuip», για το πρωτάθλημα, έχει να κάνει από το 2016. Από κατραπακιά έρχεται και η Τβέντε, έχασε το σπουδαιότερο ίσως ματς τη σεζόν, αυτό με τη «μισητή» Χεράκλες. Βέβαια, αυτή ήταν η πρώτη της φετινή ήττα. Ομάδα που βασίζεται στην τακτική, θα προσπαθήσει να κλείσει τους ελεύθερους χώρους και να χτυπήσει στην κόντρα. Το αρνητικό γι΄αυτήν είναι πως από τότε που τραυματίστηκαν οι αμυντικοί Χοσέ Μάτος και Φερχέκ, προβληματίζει αμυντικά. Και εδώ το σετ αποδόσεων έχει τεράστια απόκλιση, ίσως να είναι επηρεασμένο από τις 7 σερί νίκες που έχει η Φέγενορντ στα μεταξύ τους (ανεξαρτήτως έδρας). Σέβομαι την ατμόσφαιρα του… κατηφορικού «De Kuip», αν και πιστεύω πως ένα γκολ θα βάλει και η Τβέντε.

Διαβάστηκε 1320 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.