Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  4:08 μμ
 
wm small
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2019 22:33

Δομιανοί Ευρυτανίας (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο χωριό Δομιανοί της Ευρυτανίας μας ταξιδεύει το νεο βίντεο που ανέβασε στο Youtube ο Ανδρέας Κουτσοθανάσης. Απολαύστε το:

Οι Δομιανοί βρίσκονται στις δυτικές πλαγιές του Τυμφρηστού (Βελούχι) και πιο συγκεκριμένα στους πρόποδες του όρους Μισιάκα. Το χωριό είναι κτισμένο επάνω στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου - Νεράιδας Καρδίτσας και απέχει 33 χλμ. Β.-ΒΔ. του Καρπενησίου. Η γύρω περιοχή είναι κατάφυτη από έλατα, καστανιές, καρυδιές, κερασιές και πλατάνια. Έχει πέτρινα σπίτια, παραδοσιακά καλντερίμια, πολλά τρεχούμενα νερά και το χωριό, από το 1978 έχει χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός οικισμός. Το πιο ενδιαφέρον αξιοθέατο είναι η ιερά μονή Κοίμησης της Θεοτόκου ή Παναγίας της Δομιανίτισσας, που από το 1991 έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο. Πιθανολογείται ότι το όνομα του χωριού είναι παράφραση του ονόματος Δαμιανός που υπήρξε ο πρώτος μοναχός του.

 

Διαβάστηκε 8419 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Ανδρέας Κουτσοθανάσης

Ο Ανδρέας Κουτσοθανάσης ασχολείται επαγγελματικά με την φωτογράφηση και την βιντεοσκόπηση. Εχει στο ενεργητικό του πάρα πολλές δημιουργίες βίντεο απο την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και συνηθίζει να μας εκπλήσσει με τις δουλειές του. Μας έχει παραχωρήσει πάρα πολλές φωτογραφίες και βίντεο για δημοσίευση και γνωστοποίηση των αναγνωστών για περιοχές απαράμμιλης ομορφιάς στο νομό μας.

facebook.com/andreas.koutsothanasis