Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:36 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 17:54

Αιτωλοακαρνανία: Χαραμάδα αισιοδοξίας!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ενθαρρυντικά τα στοιχεία για τη φετινή τουριστική περίοδο στην Αιτωλοακαρνανία

Ευχάριστη έκπληξη για την περιοχή μας ο ποδηλατικός τουρισμός – Τι δηλώνει ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Χρήστος Κωστακόπουλος

Ενθαρρυντική είναι η αποτίμηση των ξενοδόχων της Αιτωλοακαρνανίας, για τους καλοκαιρινούς μήνες και κυρίως Ιούλιο και Αύγουστο.

kostakopoulos

Ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας Χρήστος Κωστακόπουλος

Ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας Χρήστος Κωστακόπουλος, ανέφερε στη «Σ»: «η ορεινή Ναυπακτία ήταν καλύτερα από πέρσι, όπως και η πόλη της Ναυπάκτου, περίπου 10% πάνω. Τα Σαββατοκύριακα ήταν σχεδόν στο 90% με 100% σε πληρότητα σε όλη τη Ναυπακτία κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Υψηλό ποσοστό είχαν επίσης το Θέρμο και η Πάλαιρος. Το γενικό ποσοστό της Αιτωλοακαρνανίας ήταν στο 10% πάνω σε σύγκριση με πέρσι, αλλά μιλάμε για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα για την τουριστική περίοδο, ενώ στο Αγρίνιο πάντα τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς η πόλη δουλεύει με εκδηλώσεις και γάμους».

Η αιτία που αυξήθηκε στο 10% η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Αιτωλοακαρνανίας, έγκειται στο γεγονός σύμφωνα με τον κ. Κωστακόπουλο γιατί: «αρχίζει να αναγνωρίζεται ο νομός, ενώ οι τουριστικοί φορείς, ξενοδόχοι και εστιάτορες δηλαδή, έκαναν σοβαρές επενδύσεις. Σημασία έχει πως οργανώθηκαν καλύτερα οι παραλίες, ενώ πλέον η περιοχή μας είναι κοντά στα μεγάλα αστικά κέντρα λόγω των αυτοκινητοδρόμων. Αυτό οι πολίτες το ανακαλύπτουν και κυρίως οι έλληνες, καθώς η περιοχή μας, δουλεύει κυρίως με εσωτερικό τουρισμό ενώ ξένους έχουν μόνο οι πόλεις της Παλαίρου και της Ναυπάκτου».

Μια ευχάριστή έκπληξη για την Αιτωλοακαρνανία είναι ο ποδηλατικός τουρισμός, καθώς ουκ ολίγοι ποδηλάτες διέρχονται από την περιοχή μας και αναζητούν κατάλυμα για διανυκτέρευση. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το γεγονός αυτό και να αναπτύξουμε ποδηλατοδρόμους στην περιοχή για να τους κρατήσουμε» σημείωσε ο κ. Κωστακόπουλος, συμπληρώνοντας ότι: «στα θετικά είναι πως υπάρχει και μικρό κόστος για μία οικογένεια που θα επιλέξει να κάνει διακοπές στην Αιτωλοακαρνανία καθώς το δωμάτιο για μια τετραμελή οικογένεια κοστίζει από 70 ευρώ σε τριάστερο ή τετράστερο ξενοδοχείο».

Τέλος, σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας: «στόχος μας είναι μαζί με τις νέες διοικήσεις των Δήμων της Αιτωλοακαρνανίας να αλλάξουμε ως φορείς της Αιτωλοακαρνανίας κάποια πράγματα και να υλοποιήσουμε έναν μακροχρόνιο σχεδιασμό για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Τις προηγούμενες μέρες ο φορέας μας, πραγματοποίησε συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού, τον Περιφερειάρχη και τους τουριστικούς φορείς ώστε να κάνουμε έναν ανταγωνιστικό και μακροχρόνιο σχεδιασμό για την προβολή του τόπο μας».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 5526 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.