Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  12:23 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 14:58

Τετραπλή δίωξη για τις παράνομες ελληνοποιήσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η κυβέρνηση «δεν παίζει» έστειλε ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδης, από την Πάτρα και το 7ο Αναπτυξιακό Συνέδριο.

Την αυστηροποίηση του διωκτικού πλαισίου για τους επαγγελματίες που ρισκάρουν να ελληνοποιήσουν προϊόντα από άλλες χώρες προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, από το βήμα του 7ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου, που διοργάνωσε η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ».

Ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι όσοι θα εμπλέκονται σε ελληνοποιήσεις θα αντιμετωπίζουν διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, καθώς:

  • παραβιάζουν το καθεστώς των προϊόντων ονομασίας προέλευσης,
  • νοθεύουν το προϊόν,
  • λένε ψέματα στον καταναλωτή και
  • προβαίνουν σε αθέμιτο ανταγωνισμό.

Στην τοποθέτησή του ο υπουργός  σημείωσε ότι οι ελληνοποιήσεις δεν περιορίζονται πλέον στη φέτα. αλλά εκτείνονται σε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων (κρέας, πατάτες, γιαούρτι, κρασί, λεμόνια κ.ά.).

Ο Μ. Βορίδης τόνισε ακόμα ότι μια από τις μελλοντικές προκλήσεις για τον αγροτικό τομέα είναι η ανάπτυξη της έξυπνης καλλιέργειας και αναφέρθηκε στις νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας που ακμάζουν στην Ελλάδα και τις οποίες θα πρέπει να αξιοποιήσουμε, ώστε να συγκρατήσουμε στη χώρα μας το εισόδημα που προκύπτει από τα προϊόντα που εισάγονται στην ελληνική επικράτεια.

Διαβάστηκε 1138 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα