Η πόλη των Ιωαννίνων γιόρτασε με μοναδικό τρόπο τον 13ο αγώνα «Ioannina Lake Run» με τους αγώνες των 30χλμ. (ο γύρος της Λίμνης) και των 10χλμ.

Παρουσία χιλιάδων Ιωαννιτών που κατέκλυσαν τον μόλο και την περιοχή του κάστρου, μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα, αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα αγωνίστηκαν έχοντας σαν σύμμαχο τον ηλιόλουστο, αλλά δροσερό φθινοπωρινό καιρό, με αποτέλεσμα να επιτευχθούν πολλές καλές επιδόσεις. Φέτος οι πρώτες θέσεις ήταν υπόθεση των αθλητών του Αγρινίου.

Στα 30χλμ., σε μια πανέμορφη διαδρομή δίπλα στη λίμνη των Ιωαννίνων, με τη συμμετοχή 1300 δρομέων, νικητής ήταν ο αθλητής της ΓΕΑ Κώστας Σταμούλης. Ο Αγρινιώτης δρομέας έτρεχε πρώτη φορά σε αυτή την απόσταση, την οποία κέρδισε με άνεση.

Στα 10χλμ., η προπονήτρια και αθλήτρια της ΓΕΑ, Ελένη Νικολοπούλου, ήταν η νικήτρια στις γυναίκες και ο 18χρονος Νίκος Σταμούλης στους άνδρες με νέο ρεκόρ διαδρομής. Στον αγώνα αυτό συμμετείχαν 550 αθλητές.

Η εξαιρετική αυτή διοργάνωση, η οποία ελκύει χιλιάδες δρομείς, αποτελεί ένα σημαντικό τεστ για σπουδαίες επιδόσεις, πριν τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας.