Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019 19:53

Αυτό είναι το τρόφιμο που ρυθμίζει το σάκχαρο και βοηθά την πέψη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι το λάτρευαν για τη σφαιρική μορφή του που συμβολίζει την αιώνια ζωή. Στον Μεσαίωνα τα κρεμμύδια ήταν από τις σημαντικότερες τροφές των ανθρώπων, ώστε πολλοί να πληρώνουν το ενοίκιό τους με κρεμμύδια, αλλά και να τα προσφέρουν ως δώρο.

Οι μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι το κρεμμύδι έχει πολλές σημαντικές ουσίες:

  • Πολυφαινόλες: Οι πολυφαινόλες στα κρεμμύδια εμφανίζονται σε μεγαλύτερη περιεκτικότητα στα εξωτερικά στρώματά τους. Για τη μεγιστοποίηση των οφελών τους καλό είναι να αφαιρείται ελάχιστα το εξωτερικό περίβλημα του κρεμμυδιού.
  • Θείο: Οι θειούχες ενώσεις που περιέχονται στο κρεμμύδι έχουν την ικανότητα να μειώνουν τα επίπεδα σακχάρου νηστείας, να βελτιώνουν την ανοχή στη γλυκόζη αίματος, να μειώνουν την ολική χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια, καθώς και να αυξάνουν τα επίπεδα της «καλής» χοληστερόλης στο αίμα.
  • Φυτικές ίνες: Το κρεμμύδι περιέχει πολύ υψηλό ποσοστό διαιτητικών ινών (1,7 γραμμάρια ινών στα 100 γραμμάρια κρεμμυδιού) με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η μικροβιακή χλωρίδα του οργανισμού.
  • Όσο πιο πικάντικο είναι το κρεμμύδι, τόσο περισσότερο εμποδίζει τη συσσώρευση αιμοπεταλίων, αποτρέποντας την αθηροσκλήρωση, τις καρδιαγγειακές νόσους και το εγκεφαλικό επεισόδιο λόγω σχηματισμού θρόμβων.

Επίσης είναι διουρητικό, δρα κατά των λίθων στην ουροδόχο κύστη, βοηθά την πέψη και καμαρώνει στις πρώτες θέσεις της λίστας των αφροδισιακών.

http://pronews.gr

 

Διαβάστηκε 4945 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.