Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  5:37 μμ
 
wm small
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019 18:39

«Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων σχεδίου πόλης» προγράμματος ΒΑΑ: Έως έξι μήνες η καθυστέρηση δημοπράτησης του έργου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Από λάθος(!) στη συγκρότηση της Επιτροπής Διαγωνισμού

Τεσσάρων έως έξι μηνών εκτιμάται η καθυστέρηση στη δημοπράτηση έργου προϋπολογισμού 2,8 εκατ. ευρώ του δήμου Αγρινίου, που αφορά τη «Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων σχεδίου πόλης», λόγω λάθους (!) στη συγκρότηση της Επιτροπής Διαγωνισμού του έργου…

Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας, στο σκέλος του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, στα τέλη του 2018 και υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε εντός του καλοκαιριού να είχε συμβασιοποιηθεί… Όμως τον περασμένο Μάρτιο η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αγρινίου, μετά από λάθος υπηρεσιακή εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας, συγκρότησε την Επιτροπή Διαγωνισμού του έργου με 6 και όχι με 7 μέλη όπως ορίζει το άρθρο 221 παρ. 8 του Ν.4412/16. Ξέχασαν… τον εκπρόσωπο των εργοληπτικών οργανώσεων, που ρητά προβλέπεται στο νόμο. Έτσι τον περασμένο Ιούνιο η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αγρινίου, διαπιστώνοντας το λάθος αποφάσισε με βάση τη νομολογία του ΣτΕ (840/92) την επανάληψη της διαγωνιστικής διαδικασίας για το έργο «Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων σχεδίου πόλης» από το σημείο που εμφιλοχώρησε η παράλειψη. Πλέον έχει ζητηθεί από το δήμο Αγρινίου να οριστεί εκπρόσωπος από το σύνδεσμο εργοληπτών και εκτιμάται πως μέχρι το τέλος του 2019 η διαδικασία της δημοπράτησης θα έχει ολοκληρωθεί.

Οι καθυστερήσεις για διάφορους λόγους στα έργα ΕΣΠΑ είναι δυστυχώς  σύνηθες φαινόμενο πανελλαδικά. Επί του προκειμένου μια καθυστέρηση έως έξι μήνες δεν συνιστά τη… συντέλεια του κόσμου… όμως ούτε αμελητέα είναι όταν οφείλεται σε τέτοιου είδους λάθη.

Το έργο «Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων σχεδίου πόλης» περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε περιοχές, οι οποίες είναι χαρακτηρισμένες ως Κοινόχρηστοι Χώροι Σχεδίου Πόλης και είναι αδιαμόρφωτες. Αναλυτικότερα θα διαμορφωθούν:

-Η περιοχή των εργατικών κατοικιών της οδού Εργάνης
-Η Νότια είσοδος του Αγρινίου, στην περιοχή του νέου Υπεραστικού Σταθμού των ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας.
-Η Ανατολική είσοδος της πόλης, στην περιοχή Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας.
-Η Βόρεια είσοδος της πόλης, στην περιοχή του κόμβου σταδίου στον Άγιο Κωνσταντίνο, στη συμβολή των οδών Μακρυγιάννη και Εθνικής Αντιστάσεως.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 861 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.