Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019 18:19

Λάθος του Παναιτωλικού να περιμένει σεβασμό από τους «μεγάλους»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο κόσμος που ασχολείται με τα αθλητικά στο Αγρίνιο και κυρίως οι οπαδοί που αγαπούν μόνο τον Παναιτωλικό (και δικαιούνται να ομιλούν περισσότερο…)είναι φανερά στενοχωρημένοι από χθες το βράδυ. Πραγματικά στενοχωρημένοι όμως, αυτός είναι ο «σφυγμός» τους.

Ο καθένας το προσεγγίζει το θέμα διαφορετικά μετά από όσα είδαμε άπαντες στο χθεσινό παιχνίδι με την ΑΕΚ αλλά ό, τι είναι να ειπωθεί πρέπει να ειπωθεί-κι έτσι γίνεται-υπό το κράτος ενός γεγονότος: ο Παναιτωλικός έχασε ένα παιχνίδι στην έδρα του επιδεικνύοντας και πάλι πολιτισμό και θεωρώντας ότι αυτά που θα συνεννοηθεί με την φιλοξενούμενη ομάδα θα τηρηθούν.

Το αποτέλεσμα είναι να μην τηρηθεί τίποτε επί της ουσίας και να υπάρχουν οπαδοί της ΑΕΚ ακροβάτες πάνω στο γείσο της μικρής εξέδρας, να πάρουν εισιτήρια μέσω ίντερνετ σε όλο το μήκος και το πλάτος του γηπέδου και μετά το τέλος του αγώνα να μπαίνει όποιος θέλει μέσα στο γήπεδο να πανηγυρίσει.

Βέβαια, στα μάτια των ανθρώπων και των οπαδών της ΑΕΚ τίποτε το μεμπτό δεν έγινε. Ίσα-ίσα για τα μέτρα των «μεγάλων» ομάδων η χθεσινή βραδιά είχε μόνο πταίσματα. Δεν μαχαιρώθηκε κανείς, δεν είχαμε μαζικούς τραυματισμούς… Για να μην τα πολυλογούμε, το Αγρίνιο και ο Παναιτωλικός, επέδειξαν για δεύτερη φορά αφέλεια στηριζόμενοι σε διαβεβαιώσεις που στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την ελληνική κοινωνία δεν μπορούν να ισχύσουν.

Όπως σε όλα τα ζητήματα, όταν ο άλλος νιώσει κυρίαρχος πολιτικά, αθλητικά, ιδεολογικά, κοινωνικά θα κοιτάξει να σε «πατήσει». Θα βρίσει, θα κάνει επίδειξη δύναμης, θα ξεχάσει φιλοξενίες, προσφυγιές, αλληλεγγύες και άλλα παρόμοια. Θα γίνει ο γνωστός χούλιγκαν με τις φλέβες πεταμένες και την επίδειξη τεστοστερόνης που θέλει να ευτελίσει τον αντίπαλό του.

Ο εμετός των συνθημάτων προς το τέλος του αγώνα(μάλιστα τα πιο πολλά απευθυνόμενα στον επίσης… πρόσφυγα και… λαϊκό ΠΆΟΚ)και η αίσθηση προς τους απλούς οικογενειάρχες Αγρινιώτες, πως «κάνουμε ό, τι θέλουμε, όποτε θέλουμε» πρέπει να γίνε μπούσουλας για τους ανθρώπους της ομάδας. Όπως και το γεγονός πως στα οπαδικά σάιτ των φιλοξενούμενων δινόταν όλη τη μέρα οδηγίες για εισιτήρια σε άλλες θύρες. Άρα;

Πολύ απλά το ελληνικό ποδόσφαιρο και η ελληνική κοινωνία δεν είναι έτοιμη για τα περισσότερα αυτονόητα στον κανονικό κόσμο. Κι η ΠΑΕ Παναιτωλικός καλά κάνει και προσπαθεί σε όλα τα επίπεδα για αλλαγές, οφείλει όμως -πρώτα και κύρια- να προστατεύσει τον κόσμο του. Πάνω από όλους τους πιστούς του, τους μόνιμους στο γήπεδό του. Η αίσθηση της κοινότητας, της έδρας, της κοινής τοπικής μοίρας έχει σημασία και ο κάθε περαστικός οπαδός (και δημοσιογράφος) άλλης ομάδας δεν πρόκειται να το καταλάβει ποτέ αυτό. Έτσι κακομαθημένος που είναι το μόνο που τον νοιάζει είναι να κυριαρχεί και να μιλάει για σεξ το οποίο δεν κάνει…

Γ.Σ.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1259 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.